Take That-stjerner hænges ud som skatteål

Flere medlemmer af popbandet Take That er sammen med en komiker havnet i mediestorm på grund af skattefiduser

Gary Barlow anklages for at have snydt skattefar. (Foto: AP/Joel Ryan)
Gary Barlow anklages for at have snydt skattefar. (Foto: AP/Joel Ryan)

Adskillige kendisser i Storbritannien sidder i øjeblikket i mediernes gabestok, fordi de investerer i en fond på en af kanaløerne og på denne måde slipper for at betale store summer til den britiske skattekasse.

Avisen The Times har skrevet, at flere medlemmer af popbandet Take That og også komikeren Jimmy Carr er med i skattefidusen.

I fjor parkerede Carr over tre millioner pund, godt 26 millioner kroner, i K2-fonden på kanaløen Jersey for at slippe for at betale skat af dem.

Læs også:

Se også: Gary Barlow: Prins Charles er en fed fyr

David Cameron, den britiske premierminister, kalder det 'moralsk forkert'.

- Tænk på alle de mennesker, der arbejder hårdt og betaler deres skat, og som efter at have betalt skat sparer op til en billet for at kunne se Jimmy Carr, siger Cameron til ITV.

- Han tager de penge og lægger dem et sted, hvor han ikke skal betale skat. Det er ikke fair. Det er ikke rigtigt. Det er ikke moralsk rigtigt, fastslår Cameron.

Nu er Jimmi Carr mør. Han siger torsdag i en erklæring, som britiske medier refererer, at han har begået en 'frygtelig fejltagelse', og at han har trukket sig ud af K2.

Skattefidusen sker ved, at fonden låner pengene tilbage til investoren. Rent teknisk skal der ikke betales skat.

Læs også:

Se også: Lortemusik fra Take That

Take That-medlemmerne Gary Barlow, Mark Owen og Howard Donald har sammen med bandets manager, Jonatan Wild, også sat penge i K2, og det er betydelige summer.

Ifølge The Times ligger der mindst 26 millioner Take That-pund i K2 - omkring 240 millioner kroner.

Oplysningerne om Take That kom senere end komikeren, og Cameron har ikke kommenteret denne sag, der heller ikke er helt enkel for premierministeren.

For Gary Barlow, der i øvrigt fik en orden i sidste uge af dronning Elizabeth, har hjulpet Cameron og de konservative i valgkampen i 2010.

Ifølge The Independent ligger der omkring 480 millioner pund i K2, og de penge er indbetalt af omkring 1000 velbeslåede briter.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen