Hollywood-stjerne kan ødelægge retssag

Eksperter: Jennifer Hudsons stjernestatus kan påvirke juryen

Det er forventet at Jennifer Hudson vil være i retten hver dag, mens vidnerne forklarer sig. (Foto: AP)
Det er forventet at Jennifer Hudson vil være i retten hver dag, mens vidnerne forklarer sig. (Foto: AP)

Juraeksperter frygter, at Jennifer Hudsons stjernestaus vil påvirke juryen i sagen mod William Balfour, der er tiltalt for det tredobbelte mord på Hudsons mor, bror og nevø.

De tre blev dræbt i Chicago d. 4. oktober 2008, ifølge anklagemyndigheden var motivet jalousi. William Balfour var tidligere gift med Jennifer Hudsons søster.

LÆS OGSÅ:

Se også: Svoger anholdt for Hudson-mord

Derfor har dommer Charles Burns en usædvanlig udfordring foran sig, når retssagen begynder d. 23. april.

Han skal finde 12 jurymedlemmer, som ikke er påvirket af den 30-årige Hollywood-stjerne.

Påvirket af Hudson
Ifølge Associated Press vil dommer Charles Burns derfor starte med at stille spørgsmål til juryen, for på den måde eventuelt at finde ud af om juryens medlemmer lader sig påvirke af Hudsons tilstedeværelse.

Dommeren vil blandt andet spørge de potentielle jurymedlemmer om, de har set film med Hudson, om de har set hende optræde eller læst interviews med hende.

LÆS OGSÅ:

Intl. kendte - 15. dec. 2008 - kl. 22:03 Hudsons dræbt for en gave

Advokat Gerald Uelmen, som var forsvarer i drabssagen mod O.J. Simpson, siger Hudson vil få klare instrukser om, hvordan hun skal opføre sig i retten.

- Der er en risiko for, at medlemmer i juryen vil se på hende i stedet for vidnet, og de kan blive påvirket af, hvordan hun reagerer. Hun vil blive rådet til ikke at vise sine reaktioner med udtryk eller udbrud, fordi det kan føre til, at retssagen kan blive erklæret ugyldig på grund af procedurefejl, siger han til AP.

LÆS OGSÅ:

Jennifer Hudson levede i en tåge efter mordene. (Foto: AP) Intl. kendte - 29. jun. 2010 - kl. 20:13 Jennifer Hudson taler ud om tragedien

Tæt på superstjernerne
Forsvarsadvokat Gerry Spence fortæller, at man har en tendens til at føle en nærhed til superstjernerne, omtrent som hvis de var familie.

- Det kan være noget som ligger i underbevidstheden, en følelse af at de har angrebet jurymedlemmets familie. Og så tænker de, at han skød Jennifers mor, bror og nevø, og at de skal dømme ham, siger Gerry Spence.

1 af 3 Jennifer Hudsons nevø Julian blev kun 7 år gammel. (Foto: AP)
2 af 3 Jennifer Hudsons tidligere svoger William Balfour er tiltalt for mordet på Hudsons mor, bror og nevø. (Foto: AP)
3 af 3 Det er forventet at Jennifer Hudson vil være i retten hver dag, mens vidnerne forklarer sig. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere