Sutherland har set dødslyset

Donald Sutherland afslører, at han i 1970 så både dødstunnel og lys, da han var indlagt i koma i Jugoslavien.

Donald Sutherland røg i koma under indspilningerne til klassikeren 'Kallys Helte'. (Foto: AP/Matt Sayles).
Donald Sutherland røg i koma under indspilningerne til klassikeren 'Kallys Helte'. (Foto: AP/Matt Sayles).

Året er 1970. Donald Sutherland medvirker i filmen Kellys Helte og skal en dag til Jugoslavien for at filme. En nærdødsoplevelse tvinger ham dog til at blive i landet i seks uger, indlagt i koma.

Den nu 76-årige skuespiller, der er far til skuespilleren Kiefer Sutherland, havde rollen som sergent Oddball i krigskomedien, da han blev ramt af en alvorlig omgang meningitis.

- Jeg blev syg under indspilningerne til Kellys Helte. De kørte mig på hospitalet og konstaterede, at jeg havde rygmarvsmeningitis, fortæller Donald Sutherland til Female First.

Se også: Så fik Sutherland senior også en stjerne

Sygdommen sendte ham i koma, da hospitalet ikke havde den fornødne medicin.

- De havde ikke den rette antibiotika, så jeg røg i koma. Efterfølgende fortalte de mig, at jeg havde været død i nogle sekunder, siger han.

Skuespilleren lagde da også selv mærke til sin korte død.

- Jeg så den blå tunnel, og jeg begyndte at gå ned ad den. Jeg så det hvide lys. Men jeg satte hælene i. Jeg ville ikke dø, fortæller Donald Sutherland.

Børn, der dræber børn er underholdning i et fiktivt fremtids-USA, og fra i dag også de danske biografer. Her er det filmens kvindelige hovedrolle spillet af Jennifer Lawrence. Film-anmeldelser - Brug ikke - 22. mar. 2012 - kl. 10:34 Barnemord som underholdning Læs også: Barnemord som underholdning

- Det var dog ret fristende at fortsætte mod lyset. Man tænker 'Wauw, shit mand, hvorfor ikke?', tilføjer han.

Donald Sutherland har skabt sin skuespilkarriere ved blandt andre at medvirke i filmene En Ganske Almindelig Familie, Det Beskidte Dusin, Tilbage til Cold Mountain og The Italian Job.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere