Nøgne Lena bringer tre journalister i fængsel

Tre tunesiske journalister er fængslet for at have bragt et nøgenbillede af Real Madrid-fodboldspilleren Sami Khediras kæreste Lena i en tunesisk avis

Her ses den tyske landholdsstjerne og Real Madrid spiller på forsiden af magasinet GQ sammen med sin tyske model-kæreste Lena Gercke.(Foto: All Over Press)
Her ses den tyske landholdsstjerne og Real Madrid spiller på forsiden af magasinet GQ sammen med sin tyske model-kæreste Lena Gercke.(Foto: All Over Press)

BERLIN(Ekstra Bladet)Det kan være farligt at beskrive eller vise nøgenhed, især hvis man er journalist i Tunesien. Det har tre journalister netop erfaret på deres egen krop. De er nemlig blev fængslet for at have genoptrykt det nøgenbillede af den tysk-tunesiske fodboldspiller Sami Khediras kæreste Lena Gercke, der prydede forsiden af det tyske magasin GQ i februarnummeret. Det skriver den tyske avis Berliner Kurier.

Billedet viser den dybt forelskede smokingklædte Sami Khedira, der placerer en hånd på sin nøgne kæreste Lena Gerckes ene bryst. Lena Gercke er en meget kendt fotomodel i Tyskland. I vestlige europæiske øjne er det et relativt uskyldigt billede. Men i Tunesien har det genoptrykte billede skabt stor harme og moralsk opstandelse.

LÆS OGSÅ:

Se også: Real-stjernes heldige hånd

Den tunesiske avis har fået et hav af mordtrusler, og politiet blev straks sendt til avisen for at beskytte medarbejderne. Men samtidigt blev de tre ansvarlige journalister for genoptrykningen af billedet anholdt og fængslet.

En medarbejder fra justitsministeriet i Tunesien har ifølge avisen Berliner Kurier oplyst, at de tre journalister er blevet fængslet for at overskride moral-lovene i Tunesien. De kan nu risikere helt op til fem års fængsel samt en bødestraf på 600 Euro.

Den tunesiske avis havde bragt billedet, fordi Sami Khedira er lige så kendt i Tunesien, som han er i Tyskland, hvor han også spiller på det tyske fodboldlandshold. Sami Khediras far er fra Tunesien.

1 af 5 Et uskyldigt billede i vestlige øjne. Men et moralsk forkasteligt billede i Tunesien.(Foto: GQ)
2 af 5 Den smukke Lena Gercke er en kendt fotomodel i Tyskland.(Foto: AP)
3 af 5 Sami og Lena til Mercedes-Benz Modeugen i Berlin.(Foto: Getty Images for Wella)
4 af 5 Sami og Lena hygger sig på stranden.(Foto:All Over Press)
5 af 5 Her ses den tyske landholdsstjerne og Real Madrid spiller på forsiden af magasinet GQ sammen med sin tyske model-kæreste Lena Gercke.(Foto: All Over Press)
0 kommentarer
Vis kommentarer