Kontroversiel dansk 'chokoladefilm' i Berlin

Den danske dokumentarfilm 'The Dark Side of Chocolate' lavet af Ekstra Bladets nyhedschef Miki Mistrati er blevet nomineret til en Cinema for Peace Award i Berlin

Ekstra Bladets nyhedschef ses her hos Saf Cacao i San Pedro, Elfenbenskysten. (Foto: Henrik Ipsen)
Ekstra Bladets nyhedschef ses her hos Saf Cacao i San Pedro, Elfenbenskysten. (Foto: Henrik Ipsen)

BERLIN(Ekstra Bladet): Den danske dokumentarfilm 'The Dark Side of Chocolate' er blevet nomineret til en Cinema for Peace Award Most Valuable Documentary of the Year 2012 i Berlin.

I aften afholdes der en galla-middag i Konzerthaus i Berlin, hvor kendisser fra hele verden samles for at overvære, hvilke film, der får de eftertragtede 'freds-priser'.

'The Dark Side of Chocolate' afslører, hvordan systematisk trafficking af børn finder sted i Elfenbenskysten, hvor børnene arbejder under slavelignende tilstande i kakaoplantagerne. Store internationale chokoladeproducenter som Nestlé, Hershey's og Barry Callebaut har indtil filmen kom ud lukket øjnene for forholdende i kakao-plantagerne. Men filmen har skabt enorm debat og opstandelse blandt europæiske og amerikanske forbrugere, og efterfølgende er chokoladeproducenterne begyndt at tage forholdende i Elfenbenskystens plantager mere alvorlige.

I begrundelsen for nomineringen skriver formanden for cinema for peace, Jaka Bizilj:

- At få en nominering i denne kategori er en gigantisk præstation for en filmskaber, fordi det er vores mål at sætte fokus på de mest indsigtsfulde og tanke-provokerende film.

Filmen er instrueret af Miki Mistrati og den amerikanske fotograf, U. Robin Romano. Den er produceret af Helle Faber fra Bastard Film & TV.. Holdet er i øvrigt i gang med en ny film om samme emne.

1 af 2 En ung afrikansk cacao-arbejder.(Foto: Bastard Film)
2 af 2 Ekstra Bladets nyhedschef ses her hos Saf Cacao i San Pedro, Elfenbenskysten. (Foto: Henrik Ipsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer