Dunst vinder guldpalme i Cannes

Kirsten Dunst har fået prisen for bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i Melancholia

(Foto: Thomas Sjørup)
(Foto: Thomas Sjørup)

Den amerikanske skuespiller Kirsten Dunst får guldpalmen for bedste kvindelige hovedrolle i Cannes. Prisen gives for hendes præstation i von Triers 'Melancholia'.

- Tusind tak. Wauw, sikke en uge det har været. Jeg vil godt takke juryen og Cannes-festivalen, for at vi stadig fik lov at være med i konkurrencen på trods af alt balladen, sagde en meget stolt Kirsten Dunst ved prisoverrækkelsen her til aften.

Tak for rollen
Men også Lars Von Trier fik et par ord med på vejen af skuespillerinden.

- Tak til Lars for at give mig så meget frihed og den her vidunderlige rolle, sluttede hun af.

Filmen handler både om verdens undergang, en komet ved navn Melancholia er på vej mod jorden, og forholdet mellem to søstre, spillet af henholdsvis Kirsten Dunst og Charlotte Gainsburg.

Startede som treårig
Kirsten Dunst startede sin karriere allerede som treårig, hvor hun begyndte at optræde i reklamefilm.

Hendes filmdebut kom i 1989, da den syv år gamle pige optrådte i Woody Allens film 'New York Stories'. Kort tid herefter flyttede hendes familie til Los Angeles.

Siden da har hun optrådt i utallige film og har samtidig høstet en lang række priser.

Vil arbejde med sin mor
I øjeblikket arbejder hun sammen med sin mor om at starte et produktionsselskab op, samtidig med at hun plejer sin skuespillerkarriere.

Melancholia har fået blandede anmeldelser ved filmfestivalen i Cannes, mens de danske anmeldelser af filmen har været mere positive.

0 kommentarer
Vis kommentarer