Meryl Streep nomineret til to gange Golden Globe

Det er giganternes kamp, når den udenlandske presse uddeler Golden Globe i Hollywood

Meryl Streep er en af Hollywoods giganter, som er nomineret to gange til Golden Globe i samme kategori. Foto: AP
Meryl Streep er en af Hollywoods giganter, som er nomineret to gange til Golden Globe i samme kategori. Foto: AP

Ikke overraskende store verdens hidtil dyreste film 'Avatar' øverst på listen over nominerede, dramatiske film, når Golden Globe d. 17. januar deles ud i Hollywood.

Det er Den Udenlandske Pressesammenslutning, der står for denne pris, der hvert år giver seriøse fingerpeg om, i hvilken retning Oscar-vinden blæser.

Blandt film-komedierne er det blandt andet 'Julia og Julia' samt 'It's Complicated', der er nomineret, og i disse film er det i begge tilfælde Meryl Streep, der er nomineret for den kvindelige hovedrolle. Hun er oppe imod tunge navne som Julia Roberts, Sandra Bullock og Marion Cotillard.

Sandra Bullock er også nomineret i kategorien for bedste kvindelige dramaskuespillerinder. Også hun får mere end almindelig værdig modstand af kolleger som bl.a. Helen Mirren og Emily Blunt.

Letvægterne får det heller ikke nemt blandt mændene. I komediegenren er Matt Damon, Daniel Day Lewis og Robert Downey Jr. blandt de nominerede, mens det i dramagenren er giganter som George Clooney, Jeff Bridges, Colin Firth, Morgan Freemann og Tobey Maguire, der slås om statuetten.

Imellem de mandlige birolle-nominationer er der også veteran-navne på listen. Her ses bl.a. Matt Damon og Christopher Plummer.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!