Polanski i husarrest

En idyllisk træhytte nær byen Gstaad er Roman Polanskis nye fængsel. Selv om han i går blev løsladt fra fængslet i Zürich, er han nemlig ikke en fri mand

Filminstruktøren Roman Polanski. (Foto: AP)
Filminstruktøren Roman Polanski. (Foto: AP)

Den polskfødte filminstruktør Roman Polanski har skiftet sin schweiziske fængselscelle ud med noget mere hyggelige omgivelser. Nu opholder han sig i en schweizisk hytte med udsigt til alperne.

I går blev den sexanklagede instruktør løsladt mod kaution af den øverste retsinstans i Schweiz, men Polanski er ikke en fri mand. I hytten nær den schweiziske by Gstaad bliver han nemlig overvåget af en elektronisk fodlænke.

Polanski skal blive i Schweiz, hvor han venter på afgørelse i en sag om udlevering til USA. Amerikanerne har tiltalt Polanski i en sag fra 1977, hvor instruktøren var i seng med en kun 13-årig pige.

Polanski blev i slutningen af september anholdt af schweizisk politi på baggrund af en international arrestordre udstedt af de amerikanske myndigheder. Siden har han siddet varetægtsfængslet og venter på udleveringssagens afgørelse.

Flere gange har Roman Polanski forgæves forsøgt at blive løsladt mod kaution. Men det er blevet afvist af de schweiziske domstole, der vurderede, at der var risiko for, at han ville flygte.

Men i går fik filminstruktøren så for første gang lidt medvind i sagen, da dommerne i alpelandets højesteret afsagde kendelse i Polanskis favør.

Den 76-årige sexanklagede instruktør blev løsladt fra sin celle mod en kaution på knap 20 millioner kroner. Retten stillede dog som betingelse, at Polanski skulle lade sig overvåge i form af en elektronisk fodlænke.

Retten vurderede, at der fortsat er en vis risiko for, at Polanski vil stikke af, men fodlænken vil udløse en alarm, hvis han forlader hytten i Gstaad, eller hvis han forsøger at fjerne fodlænken.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere