Oprah lukker og slukker

Den amerikanske tv-dronning trækker stikket ud til sit megapopulære 'The Oprah Winfrey Show'

Oprah Winfrey sender sit sidste show den 9. september 2011. (Foto: AP)
Oprah Winfrey sender sit sidste show den 9. september 2011. (Foto: AP)

Tom Cruise har hoppet i hendes sofa, utallige berømtheder har grædt ud ved hendes skulder, og hun har rost dansk rugbrød til skyerne, men nu er det snart slut.

Efter mere end 20 år som USA’s ubestridte talkshowdronning har Oprah Winfrey besluttet at slukke for mikrofonen.

Tim Bennett, præsident for Winfreys produktionsselskab Harpo Productions, oplyser, at den amerikanske mediemogul stopper sit populære 'The Oprah Winfrey Show' den 9. september 2011.

Siden Winfrey gik i luften med sit talkshow i 1986, er hendes medieimperium vokset til en milliardforretning, som inkluderer film, bøger, magasiner, hjemmesider og en radiostation.

Hver dag stiller cirka 15 millioner amerikanere - overvejende hjemmegående husmødre - ind på hendes tv-show. Sidste år havde hendes produktionsselskab et overskud på to milliarder kroner.

Dollarmilliardær
Hun har i årevis toppet listen som USA’s mest magtfulde mediepersonlighed, og på et tidspunkt var hun ifølge Forbes magazine landets eneste sorte dollarmilliardær.

Oprah, som lever i et papirløst forhold med den i offentligheden ukendte Stedman Graham, er ikke bange for at bruge sin indflydelse - og amerikanerne lytter.

Når hun anbefaler en bog som læseværdig, hamrer den straks til tops på bestsellerlisterne, og da hun anbefalede Barack Obama som præsident – ja, så blev han valgt som præsident.

Mødte danskerne
Det gik dog knap så godt, da Winfrey fornyeligt var i Danmark for at markedsføre Chicago som vært for OL i 2016. Værtskabet gik som bekendt til Rio.

Men hun fik chancen for at hilse på danskerne – en oplevelse som resulterede i et program om 'verdens lykkeligste folk', som blev sendt i oktober. Den 55-årige snart pensionerede talkshowvært ventes at kommentere beslutningen i sit show senere fredag.

1 af 2 Oprah Winfrey på gåtur i København.
2 af 2 Oprah Winfrey sender sit sidste show den 9. september 2011. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere