Eastwood bliver fransk kommandør

Westernhelten Clint Eastwood har fået en fransk orden om halsen. Dermed er blevet forfremmet fra ridder til kommandør i den franske Æreslegion

Fra ridder til kommandør. Clint Eastwood er blevet opgraderet. (Foto: AP)
Fra ridder til kommandør. Clint Eastwood er blevet opgraderet. (Foto: AP)

Legenden og Oscarvinderen Clint Eastwood er blevet udnævnt til kommandør for Frankrigs prestigefulde Æreslegion.

Frankrigs præsident, Nikolas Sarkozy, hængte selv ordensbåndet om halsen på den 79-årige veteran, der blev æret for sit bidrag til filmens verden. Eastwood kvitterede ved at understrege, at det var ham en stor ære og fornøjelse at modtage titlen.

- Jeg elsker Frankrig. Jeg elsker film, og jeg elsker den måde, franskmændene værdsætter filmkunsten på, sagde han. Derudover lovede westernstjernen, at han ville tale flydende fransk, næste gang han besøger landet.

En myte og en gigant
Præsidenten roste Eastwood til skyerne og kaldte ham 'en myte, en gigant, et eksempel på den beundring, vi nærer for den amerikanske kultur'.

Den garvede skuespiller blev berømt for sin hårdkogte rolle som Dirty Harry, men han har i de seneste år instrueret film som 'Million Dollar Baby', som han vandt en Oscar som bedste instruktør for, og 'Gran Torino', hvor han spiller en veteran fra Koreakrigen, der tager kampen op mod en bande.

Eastwoods seneste film, 'Invictus', handler om Nelson Mandela og har Morgan Freeman og Matt Damon på rollelisten.

Æreslegionens orden stammer fra 1802 og blev indført af Napoleon Bonaparte som en anerkendelse af en ekstraordinær indsats. Den uddeles for militære, kulturelle, videnskabelige eller sociale bidrag til Frankrig. I 2007 fik Eastwood tildelt titlen ridder af Æreslegionen af daværende præsident Jacques Chirac.

Efter modtagelsen bekendtgjorde Eastwood, at han ville gå en tur rundt i Frankrigs gader og sørge for, at så mange som muligt fik set ham med det røde ordensbånd.

1 af 2 Nikolas Sarkozy overrakte selv hædersbevisningen. (Foto: AP)
2 af 2 Fra ridder til kommandør. Clint Eastwood er blevet opgraderet. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere