Naomis taske giver kassen

Naomi Campbell har doneret lysegrøn designertaske til et godt formål. Den indkasserede 155.000 kroner

39-årige Naomi holder stadig gang i modelkarrieren. (Foto: AP)
39-årige Naomi holder stadig gang i modelkarrieren. (Foto: AP)

Supermodel Naomi Campbells lysegrønne Hermes Birkin-taske har høj værdi. Tasken er netop blevet solgt på en auktion i Paris til den nette sum af 21.000 euro (godt 155.000 danske kroner).

Det er dog ikke Campbell selv, der indkasserer pengene. Salget sker som velgørenhed, og pengene, som krokodilleskindstasken indbragte, går til organisationen White Ribbon Alliance for Safe Motherhood, der bekæmper mødredødelighed. Det er især et problem i udviklingslandene, hvor mange kvinder dør i barselssengen.

Tasken, som blev solgt at det franske auktionsfirma Artcurial, var forud for auktionen blevet vurderet til en pris på mellem 12.000 og 15.000 euro.

Hermes Birkin-taske er opkaldt efter den britiske sanger og skuespiller Jane Birkin, der i 2007 solgte sin taske for rekordhøje 74.000 euro (godt en halv million danske kroner). Pengene blev dengang doneret til en menneskerettighedsgruppe.

Blandt de kendte Hermes-kunder er foruden Naomi Campbell også den franske præsidentfrue, Carla Bruni, og supermodellen Kate Moss.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!