Barnestjerne omkom ved flystyrt i Nepal

En 14-årig indisk pige, der var barnestjerne i Bollywood, var blandt de 15 omkomne ved flystyrt i Nepal

Abhishek Bachchan på billedet hyldede sin kollega, barnestjernen Taruni Sachdev, som var blandt de 15 omkomne ved et flystyrt i Nepal mandag. (Foto: Aijaz Rahi/AP)
Abhishek Bachchan på billedet hyldede sin kollega, barnestjernen Taruni Sachdev, som var blandt de 15 omkomne ved et flystyrt i Nepal mandag. (Foto: Aijaz Rahi/AP)

Den førende filmskuespiller Abhishek Bachchan i Bollywood hyldede tirsdag den indiske barnestjerne Taruni Sachdev, som var blandt de 15 omkomne ved et flystyrt i Nepal mandag.

Seks personer, deriblandt et dansk par, overlevede på mirakuløs vis flystyrtet.

Hele familien dræbt
Taruni Sachdev, der var 14 år, rejste sammen med sin mor og sin søster i flyet fra Nepals luftfartsselskab Agni Air, som ramte en bjergskråning nær den svært tilgængelige Jomsom lufthavn i Nepals bjerge. Alle tre blev dræbt.

- Jeg er chokeret og meget trist til mode over et have hørt om flystyrtet i Nepal. Jeg har mistet en af mine sødeste medstjerner, skriver Bachchan på Twitter.

Medvirket i reklamer og film
The Hindustan Times skriver tirsdag, at Sachdev, der var fra Bollywood-hovedstaden Mumbai, var en fremtrædende børnekunstner, som har medvirket i et halvt hundrede reklamer og film.

En talsmand for politiet i Nepal, Rajendra Singh Bhandari, siger, at de to danskere fra flystyrtet er blevet sendt til Kathmandu for at blive behandlet der.

Læs også:

Emilie og Andreas er nu blevet flyttet fra deres sygeseng på Pokhara Hospital. (Foto: AFP/Scanpix/Prakash MATHEMA) 112 - 15. maj. 2012 - kl. 11:21 Emilies mor: De vil bare gerne hjem

De øvrige overlevende, tre indiske børn og en stewardesse fra Nepal, er også under behandling. De er alle uden for livsfare.

Nepals regering har sat en kommission på fem mand til undersøge alle omstændigheder ved ulykken.

Tekniske problemer
Flyet fik tekniske problemer under indflyvningen til byen Jomsom, der er et populært område for vandrere i bjergområdet Annapurna. Jomsom er udgangspunkt for trekkingture i Himalaya-bjergene og for besøg til det hellige Muktinath-templet.

Den cirka 60 kilometer lange strækningen mellem Pokhara og Jomsom går gennem en slugt med høje bjerge omkring, og ruten anses for at være meget vanskelig.

Læs også:

112 - 15. maj. 2012 - kl. 07:32 Motorfejl tvang kærester i dødsfly

- Flyet lagde an til landing i Jomsom lufthavn, da det ramte en mudret bjergskråning. Flyet er nu begravet i skråningen, siger Binod Singh, talsmand for politiet, og tilføjer:

- Piloten rapporterede om problemer, netop som han lagde an til landing. Umiddelbart før styrtet sagde piloten, at han ville forsøge at flyve tilbage til Pokhara.

Flystyrtet er det andet for Agni Air inden for mindre end to år og det femte flystyrt i Nepal med dødelig udgang inden for to år.

0 kommentarer
Vis kommentarer