'Kronprinsessen' får betalt rejse til Cannes

Den svenske skuespillerinde Alexandra Rapaport kendt fra tv-serien 'Kronprinsessen' får betalt sin rejse til Cannes af det svenske filminstitut, så Sverige kan få en repræsentant på den røde løber i filmbyen

Den danske forfatter Hanne Vibeke-Holst har skrevet romanerne  'Kronprinsessen', 'Kongemordet' og 'Dronningeofret', der siden blev gjort til populære tv-serier med Alexandra Rapaport på rollelisten. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Den danske forfatter Hanne Vibeke-Holst har skrevet romanerne 'Kronprinsessen', 'Kongemordet' og 'Dronningeofret', der siden blev gjort til populære tv-serier med Alexandra Rapaport på rollelisten. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Mange danskere kender den smukke svenske skuespillerinde Alexandra Rapaport for hendes rolle som den kvindelige politiker Charlotte Ekeblad i de populære svenske tv-serier 'Kronprinsessen', 'Kongemordet' og 'Dronningeofret', der er baseret på Hanne-Vibeke Holst romaner og instrueret af den danske filminstruktør Kathrine Windfeld.

LÆS OGSÅ:

Danske kendte - 20. jan. 2009 - kl. 14:50 Gyldne Laurbær til Hanne-Vibeke Holst

Birolle i Vinterbergs film
Alexandra Rapaport har også en lille birolle i Thomas Vinterbergs nye film 'Jagten', der er udtaget til filmfestivalen i Cannes. De høje hotelpriser i Cannes gør imidlertid, at det er usikkert, om Alexandra Rapaport rejser derned. Men nu har det svenske filminstitut reddet situationen. De vil nemlig betale både rejse og ophold for Alexandra Rapaport, så den svenske skuespillerinde kan blive en af stjernerne, når hun sammen med Thomas Vinterberg og de andre danske skuespillere, heriblandt Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen og Susse Wold, går op af den røde løber i Cannes på søndag den 20. maj.

Igår skrev den svenske avis Expressen, at det danske filmselskab Zentropa ikke havde budget til at sende Alexandra Rapaport til Cannes. I forvejen sender Zentropa nemlig både Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen og Susse Wold til Cannes.

- Vi kan selvfølgelig ikke bestemme, hvilke skuespillere fra filmen, der skal med til Cannes. Det gør filmselskabet. Men vi vil gerne støtte Alexandra Rapaport med penge, så hun kan rejse derned, siger Pia Lundberg, der er udlandschef i Det Svenske Filminstitut.

Sidste år var det Stellan Skarsgård, der fik betalt rejsen til Cannes samt hotelophold i Cannes i forbindelse med hans rolle i Lars von Triers film 'Melancholia'.

- Sådan gør vi ganske ofte. Vi betaler generøst for svenske skuespilleres nærvær i Cannes, hvis de medvirker i film i hovedkonkurrencen, siger Pia Lundberg. Nu mangler man bare at se, om 'kronprinsessen' alias Alexandra Rapaport vil tage imod det generøse tilbud.

1 af 4 'Kronprinsessen': Den smukke svenske skuespillerinde Alexandra Rapaport, der især er kendt i Danmark for sin rolle i den populære svenske tv-serie 'Kronprinsessen'.(Foto: AP)
2 af 4 Alexandra Rapaport får nu betalt sin rejse til filmfestivalen i Cannes samt hotelophold, fordi Det Svenske Filminstitut øsnker, at der også er svenskere til stede på den røde løber i Cannes.(foto: Finn Heidelberg/Polfoto)
3 af 4 Alexandra Rapaport skal måske gå op af den røde løber sammen med Thomas Vinterberg ved filmfestivalen i Cannes meget snart.(Foto: AP)
4 af 4 Den danske forfatter Hanne Vibeke-Holst har skrevet romanerne 'Kronprinsessen', 'Kongemordet' og 'Dronningeofret', der siden blev gjort til populære tv-serier med Alexandra Rapaport på rollelisten. (Foto: Thomas Lekfeldt)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere