Tupelo-knægten der blev rockkonge

To små og letlæste bøger om Elvis skal introducere rockkongen for de unge læsere og lyttere

Elvis om sit liv og soldater-tid. (Polfoto)
Elvis om sit liv og soldater-tid. (Polfoto)

Elvis går aldrig af mode. Den 16. august er det 35 år siden, rockkongen blev fundet død på toilettet med sin bare popo i vejret af veninden Ginger Alden, men årene har ikke svækket interessen for Tupelo-knægten, der satte så markant et aftryk på populær-kulturen.

Danmark kan bestemt godt være med i hyldesten af Elvis med Graceland-kopien i Randers, hvor også musik-købmanden Stig Ulrichsen har sin regelmæssige gang.

Stig Ulrichsen er fan om en hals, og det markerer han nu ved at skrive og udgive to små og letlæste bøger, beregnet til at introducere kongen for unge læsere, om Elvis.

Kongens egne ord
Den ene hedder 'Sådan Var Mit Liv' og er skruet sammen af gamle udtalelser fra hovedpersonen, så han med egne ord fortæller om sin tilværelse fra lastbilschauffør til legende.

Den anden har titlen 'Soldat i Europa' og handler om soldater-tiden fra 1958 til '60, hvor Elvis var udstationeret i det daværende Vesttyskland og gjorde en ære i ikke at få særbehandling. Han ville deltage i de sure pligter på lige fod med de andre værnepligtige.

Begge bøger kan købes på Graceland og almindelige boghandeler og koster 149 kr. stykket.

1 af 3 Graceland-kopien i Randers, der er blevet det nye mekka for Elvis-fans i Danmark. (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 3 Elvis foran det rigtige Graceland, som han købte for 100.000 dollars i 1958.
3 af 3 Elvis om sit liv og soldater-tid. (Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere