Polanski stadig bag tremmer

Roman Polanski har ikke betalt de godt 22 millioner kroner i kaution. Derfor vil han tidligst blive løsladt på mandag, oplyser justitsministeriet i Schweiz

Roman Polanski bliver tidligst løsladt mandag. (Foto: AP)
Roman Polanski bliver tidligst løsladt mandag. (Foto: AP)

Den sexanklagede filminstruktør Roman Polanski må ruske tremmer lidt endnu. De schweiziske myndigheder har nemlig endnu ikke modtaget de 22 millioner kroner i kaution, som er betingelsen for at løslade Roman Polanski.

Efter et flere måneder langt juridisk slagsmål bestemte højesteret i Schweiz forleden, at den 76-årige instruktør skal løslades fra fængslet i Winterthur.

I stedet skal han sidde i husarrest i sin idylliske alpehytte ved byen Gstaad, hvor han skal overvåges af en elektronisk fodlænke. Og ikke mindst hoste op med en kaution på 4,5 millioner schweizerfranc, godt 22 millioner kroner.

- Han bliver hverken overført til Gstaad i dag eller i løbet af weekenden, fortæller Folco Galli, en talsmand fra det schweiziske justitsministerium, som endnu ikke har set noget til de mange penge.

Roman Polanski kan altså tidligst regne med at slippe ud af fængslet på mandag. Men betingelsen er, at kautionen bliver betalt.

Den fransk-polske filminstruktør blev anholdt den 26. september i Zürich, hvor han var mødt frem for at deltage i en filmfestival. Baggrunden for anholdelsen var en international arrestordre.

Det var de amerikanske myndigheder, som ville have fingre i instruktøren i forbindelse med en 32 år gammel sag om sex med en 13-årig pige. Med henblik på at udlevere ham til USA blev han derfor anholdt i og varetægtsfængslet Schweiz.

Polanski forsøgte flere gange at blive løsladt, men først da spørgsmålet forleden nåede højesteret, fik han medhold. Og kun under betingelse af at lade sig overføre til elektronisk overvåget husarrest og mod at betale en tårnhøj kaution.

Når Polanski efter planen i næste uge bliver overført til alpehytten i Gstaad, skal han blive der, indtil det er endelig afgjort, om han kan udleveres til USA.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere