Mikaeel Jackson er blevet muslim

Den tidligere popstjerne, der hidtil har lystret navnet Michael, er konverteret til islam og har taget navnet Mikaeel

Jackson var en tur forbi en boghandel i sidste måned muligvis for at købe stort ind af koraner og Hodja fra Pjort. (Foto. All Over Press)
Jackson var en tur forbi en boghandel i sidste måned muligvis for at købe stort ind af koraner og Hodja fra Pjort. (Foto. All Over Press)

Superstjernen Michael Jackson er konverteret til islam, skriver den britiske avis The Sun.

Sangeren, der efter konverteringen har taget navnet Mikaeel, skulle have svoret troskab overfor Koranens budskaber ved en privat ceremoni, kaldet en shahada, i en vens hus i Los Angeles.

En kilde fortæller avisen, hvordan sangeren blev præsenteret for sin nye religion under indspilningen af sin seneste plade, hvor han arbejdede sammen med en producer og en sangskriver, der begge er blevet muslimer.

- De fortalte begge om deres tro, og at de mente, de var blevet bedre mennesker af at konvertere, fortæller kilden til avisen

Jacko blev overbevist, konverterede og har nu, som traditionen forskriver, antaget et arabisk navn.

Ikke den udvalgte
I følge Suns kilde afviste han navnet Mustafa, der betyder 'den udvalgte' og lystrer nu i stedet navnet Mikaeel, der betyder 'Hvem der er som gud' og er navnet på en engel i både Bibelen og Koranen.

Det er jo en måde at anskue sig selv på. Men mulighederne i sådan et navneskift er jo mange.

ekstrabladet.dk har fundet en række muslimske navne, der af praktiske hensyn alle begynder med M, så stjernen kan beholde sine initialer.

Hvad synes du, er det mest passende navn til den tidligere Michael Jackson?

Giv os dit bud – så giver vi det videre næste gang, han stikker resterne af næsen forbi Ekstra Bladets redaktion.

1 af 2 Vores første bud på et nyt navn til Jackson var Mufti. Det er ganskevist egentlig mere en stillingsbetegnelse end et egentlig navn, men der følger en ret cool hat med jobbet, og så klinger ordet bare godt sammen med Jackson... (Foto: AP)
2 af 2 Jackson var en tur forbi en boghandel i sidste måned muligvis for at købe stort ind af koraner og Hodja fra Pjort. (Foto. All Over Press)
0 kommentarer
Vis kommentarer