Flash-året der gik: BRITNEY SPEARS

Hovedet blev barberet, ægteskabet annulleret og børnene konfiskeret: flash! ser tilbage på Britneys 2007

Britney Spears har haft mange ansigter i løbet af 2007. (Foto: AP)
Britney Spears har haft mange ansigter i løbet af 2007. (Foto: AP)

Det har været et travlt år for Britney Spears - sjældent har en kendis formået at lave så mange skandaler på så kort tid, og endda skandaler af en kaliber, som de færreste kan hamle op med.

Hun er kommet så langt ud, at vi snart har vænnet os til at se Britney som trailerparkens ukronede taberdronning.

Men der var engang, faktisk for ikke særlig lang tid siden, hvor Britney bare var en pæn, talentfuld pop-pige med en lidt dårlig tøjsmag.

flash! har taget et tilbageblik over den menneskelige og karrieremæssige glidebane, der er Britneys 2007.

Tyvstart i 2006
Britney havde allerede i slutningen af 2006 givet hints om, at 2007 kunne blive et år ud over det sædvanlige:

Billeder af en sanseløst beruset Britney iført minimale festkjoler dukkede op i medierne. I november blev hun fanget trusseløs af paparazzierne - et stunt hun gentog et par gange.

Hun sørgede også for at komme ind i det nye år med stil, da hun kollapsede døddrukken til en nytårsfest.

Så farverigt 2006 end var for Britney, så var det først i 2007, at det blev rigtig interessant – og uhyggeligt..

Barberet hoved
I februar 2007 redefinerede Britney grænserne for bizar stjerne-opførsel, da hun gik ind til en frisør i Los Angeles og krævede at få barberede alt håret af hovedet.

Da friøren nægtede, greb Britney selv hårtrimmeren og klippede den brune manke af. Som afslutning på sin aparte make-over gik hun ind til en tatovør, som lå lige i nærheden af salonen, og fik sig et par nye tatoveringer.

Britneys manager og familie tog affære, og fik indlagt stjernen på en afvænningsklinik. Det blev Britney meget fortørnet over – hvordan kunne de tro, at hun havde et misbrugsproblem?!

Hun stak af fra afvænningsklinikken et par gange, men endte med at være indlagt i et par uger. Ude igen fyrede Britney sin manager og afbrød kontakten med sin (absolut ikke pressesky) mor Lynn, som hun følte havde forrådt hende.

Paraply-amok
Måneden efter kronragnings-episoden lavede Britney endnu en legendarisk optræden i virkelighedens absurde teater:

Med blottede tænder og stirrende øjne truede hun en paparazzi og gennemtævede hans bil med en paraply.

Senere forklarede Britney episoden med, at hun havde øvet sig til en rolle i en film, som hun måske skulle have spillet. Mmm, ja Britney, helt sikkert..

Efter paraply-episoden holdt Britney relativt lav profil i et stykke tid, og det eneste skandaløse var hendes valg af parykker, der for nogens vedkommende formåede at få hende til at se latterlig, tragisk og uhyggelig ud på samme tid.

Biseksuel dansker
Mens alt dette stod på, lå Britney stadig i skilsmisseforhandlinger med manden Kevin Federline wannabe-rapperen og danseren med hvem hun har sønnerne Jayden James og Sean Preston.

Skilsmissen gik officielt igennem i juli, og indbragte angiveligt Kevin Federline millioner af dollars fra Britneys formue.

Omkring på dette tidspunkt begyndte K-Fed at overveje, om det egentlig var en helt god ide, at ungerne var alt for meget sammen med deres mor.

Kevin Federline begyndte systematisk at grave skidt op om sin tidligere kone, der skulle bruges som ammunition i en kommende forældremyndighedssag.

Hans søgen bragte ham blandt andet til Danmark på jagt efter en kvinde, som Britney angiveligt havde scoret på Pan i København. Alt dette for at bevise, at Britney ikke alene var biseksuel (uuuh, farligt..) men også alkoholiker, stofmisbruger og psykisk ustabil.

Børne-ballade
Manden, som har den lidet misundelsesværdige opgave at finde frem til en fornuftig løsning eller i hvert fald en afgørelse imellem de to parter, er dommer Scott Gordon.

I september udtalte han i retten de ofte citerede ord om, at Britney havde et 'vanemæssigt, hyppigt og vedvarende forbrug' af stoffer og alkohol.

Han dømte Britney til at tage ugentlige narkotest, timer i børneopdragelse og gå til terapi-møder med eksen Kevin Federline, hvis hun ville have en chance for at beholde sine børn.

Men Britney havde lidt svært ved at huske alle de mange ting, hun skulle: Hun dukkede ikke op til en narkotest og blev snuppet af en paparazzi, mens hun kørte bil uden at have spændt ungerne fast.

Resultatet var, at forældremyndigheden over de to børn Sean Preston og Jayden James i oktober blev midlertidigt overdraget til Kevin Federline.

Der er endnu ikke fundet nogen varig løsning på forældremyndighedssagen, men medmindre Britney gennemgår en komplet forvandling i løbet af de kommende måneder, skal man nok sætte sine penge på Kevin Federline.

Musikalsk comeback
Med så meget knald på privatlivet kunne man godt næsten glemme, at Britney faktisk engang var kendt som noget andet – nemlig optrædende kunstner og en rimeligt habil sangerinde.

Men Britney begyndte at geare op til et comeback: Hun optrådte i foråret ved et par små koncerter og arbejdede målbevidst (eller - nogen gjorde i hvert fald) på at gøre det album færdigt, som hun efter planen skulle udsende til efteråret.

Og i oktober kom det så – albummet, der efterlod anmeldere lamslåede, fordi det faktisk ikke var så ringe endda. Dansable rytmer, syrede lydtapeter og Britney tilsat stemmeforvrængning: Kedeligt var det i hvert fald ikke.

MTV Titanic
Det lignede næsten et comeback til Britney, i hvert fald på den musikalske front. Men så kom isbjerget, der sænkede Britneys Titanic: MTV Video Music Awards.

Det var Britneys første store live-optræden i flere år, og i bagklogskabens klare lys kan man måske sige, at det var lige tidligt nok hun vendte tilbage til scenen.

Om hun var fuld, skæv, bange, ude af træning eller, som nogen hævdede, havde knækket hælen på sin støvle, så var der langt til tidligere tiders dansende og scenevante Britney.

Nervøs, usikker på benene og iført et sæt sort undertøj prøvede Britney at stå så stille som muligt, mens dansere vred sig omkring hende for at få det til at se ud som om, hun dansede. Hun lignede ikke engang selv én, som troede på det.

Leave Britney alone!
MTV-værten Sarah Silverman fyrede efter showet et par grove vitser af om Britney og hun var ikke den eneste: Medier og kommentatorer kommenterede flittigt på den frit faldende stjerne Spears.

Men en ridder var på vej i skinnende rustning for at tage Britney i forsvar: Han hedder Chris Crocker og er, ud over glødende Britney-fan, noget af en berømthed på YouTube.

Den cross-dressende teenager blev verdensberømt, da han i et tudende raserianfald råbte ’leave Britney alone’ mens mascara og streg løb ned af kinderne på ham. Han har nu fået sit eget talkshow og er selv blevet lidt af et popkulturelt fænomen.

Og så det løse
Ud over de store skandaler har Britney også lavet et hav af mindre bommerter, som næsten er for talrige til at nævne. Men vi tager lige et par stykker:

Hun har kørt en paparazzis fod over; prøvet at snige sig væk, da hun lavede en bule i en bil (selv om paparazzierne havde dokumenteret hændelsen), kørt over for rødt med børnene og en opsynsperson fra kommunen i bilen, blevet væk fra et retsmøde grundet 'angst' på grund af paparazzien - og derefter taget ud for at spise samme aften.

Talrige mennesker har været kædet sammen med Spears, blandt andet magikeren Chris Angel, en mandlige model, som var statist i hendes video, og hendes tidligere manager Shannon Funk, som ifølge OK skulle have deltaget i en 'red hot girl on girl session' i en swimmingpool. Seneste var Britney en tur på hotel med en unavngiven paparazzi-fotograf,

2007 har været katastrofe på katastrofe for Britney. Om hun holder sin støtte kurs mod afgrunden igennem 2008, vil kun det kommende år vise. Men der er umiddelbart ikke noget, som tyder på, at hun er i gang med at dreje af.

1 af 7 Det hele startede med, at Britney gav sig selv en lille make-over..(Foto: AP)
2 af 7 Britney Spears, gal i skralden og bevæbnet med en paraply. (Foto: All Over Press)
3 af 7 Britney brugte forskellige parykker - denne tilsyneladende købt i en spøg og skømt-forretning - for at skjule sin skaldede isse. (Foto: AP)
4 af 7 Britney i gladere, og mere hårfagre, stunder sammen med nu eksmand Kevin Federline. (Foto: AP)
5 af 7 Britney har nu droppet parykkerne noget af tiden, efter hende hår er blevet så langt, at der kan sættes extensions på. (Foto: AP)
6 af 7 Det bedste man kan sige om Britneys MTV-optræden var nok, at hun gjorde sit bedste. (Foto: AP)
7 af 7 Britney Spears har haft mange ansigter i løbet af 2007. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen