Yoko Ono: John døde på slagmarken

John Lennons efterladte kone, Yoko Ono, mener selv, at hun stadig kæmper den kamp, John Lennon døde i

Yoko One så sig selv og John Lennon som soldater på slagmarken. (Foto: AP/Ryan Remiorz).
Yoko One så sig selv og John Lennon som soldater på slagmarken. (Foto: AP/Ryan Remiorz).

Yoko Ono mistede sin mand, John Lennon, i 1980, da han blev myrdet udfor deres hjem i New York. Men hun har aldrig set sig selv som en sørgende enke, fortæller hun til The Observer.

- Jeg tænkte aldrig på det ord enke. Jeg tænkte, at jeg var en soldat. Vi kæmpede begge for frihed, retfærdighed og selvudtrykkelse, og han faldt bare på slagmarken, siger hun.

De to giftede sig midt i kærlighedens guldalder, 1969, men det varede ikke længe, før folk begyndte at tale om hendes dårlige indflydelse på ægtemanden John Lennon.

Se også: Yoko Ono viser Lennons blodindsmurte briller på twitter

Selv mener 80-årige Yoko Ono dog ikke, at der nogensinde var tale om, at hun bevidst ændrede popprofeten i løbet af de 11 år, de nåede at være gift.

- Han gav mig en energi, der fortalte mig: 'Det er helt fint at være mig'. Og det var det samme, jeg gav til ham. Jeg ændrede ham ikke, som mange mennesker tror, men der var en del af ham, som han ikke var i stand til at udtrykke på grund af det miljø, han var i, menneskene omkring ham, hans opvækst og så videre, fortæller hun.

Se også: Var det Yoko Onos skyld?

Selv hænger Ono sig ikke i fortiden, som man ellers kunne tro med hendes noget fremskredne alder.

- Jeg har det godt. Måske er det, fordi jeg ikke tænker så meget på fortiden. Fortiden er så tung. En del af mig bærer det selvfølgelig med, men en anden del af mig er fri fra det, siger hun.

Yoko Ono fyldte 80 i februar. Hun udstiller på Louisiana 7. juni til 29. september.

0 kommentarer
Vis kommentarer