Her er USA's rigtige Walter White

Walter White fra staten Alabama i USA var i 10 år den bedste metamfetamin-koger og levede et liv tæt på Walter White fra tv-serien 'Breaking Bad'

Til venstre ses virkelighedens Walter White, og til højre ses skuespilleren Brian Cranston i rollen som Walter White i tv-serien 'Breaking Bad'.(Foto: All Over Press og AP)
Til venstre ses virkelighedens Walter White, og til højre ses skuespilleren Brian Cranston i rollen som Walter White i tv-serien 'Breaking Bad'.(Foto: All Over Press og AP)

I byen Albuquerque i staten New Mexico tjente Walter White styrtende med penge på metamfetamin i succes-serien 'Breaking bad'. Men i virkelighedens verden var det i den lille by Bessemer i staten Alabama, at den rigtige person Walter White tjente styrtende med penge på metamfetamin.

TV-seriens karakter Walter White og virklighedens Walter White har utrolig mange ligheder med henblik på, hvordan de drev deres metamfetamin-virksomhed, men der er også mange forskelle.

 

Virkelighedens Walter White var hverken kemilærer eller ved at dø af kræft. Han var derimod en bygningsarbejder, der i starten af sin narko-karriere kogte metamfetamin efter arbejdstid.

Men efterhånden, som efterspørgslen på hans utroligt rene metamfetamin steg, blev det til en heltidsbeskæftigelse for Walter White fra Alabama, og pengene blev nærmest skovlet ind på samme måde som tv-seriens Walter White fra New Mexico skovler tonsvis af dollars ind i sin økonomi.

Se virkelighedens Walter White i dokumentarfilmen 'The Real Walter White' her

 

Se også: Breaking Bad booster turismen

- Mit navn er Walter White, og jeg laver metamfetamin. I ti år var jeg den bedste metamfetamin-koger i hele Alabama, siger Walter White til kameraet i den nye dokumentarfilm 'The Real Walter White'.

Og som i tv-serien var virkelighedens Walter White også kendt for at lave den reneste metamfetamin i hele staten. Og ingen anede, at den utroligt rene metamfetamin blev lavet af bygningsarbejderen Walter White, ligesom de heller ikke anede, at den rene metamfetamin i tv-serien 'Breaking Bad' blev lavet af kemilæreren Walter White.

- Jeg tjente gode penge som bygningsarbejder, men efterhånden tjente jeg mange flere penge på metamfetamin og gjorde narko-kogningen til min hovedbeskæftigelse, fortæller Walter White i dokumentarfilmen. 

Som i tv-serien startede virklighedens Walter White også kun ud med en enkelt partner ved navn Sammy, der sørgede for salg og distribution. Og fordi der ikke var nogen mellemmænd involveret i narko-forretningerne, lykkedes det dem at holde deres forbrydelser skjult i mange år.

Dømt til dobbelt livstidsstraf
Pengene rullede ind til Walter White, der købte dyre biler og levede som en konge i mange år. Men som alle ved, betaler forbrydelser sig ikke i længden. Og virkelighedens Walter White blev på et tidspunkt advaret om, at politiet var sporet af ham og hans partner. Det fik straks Walter White til at stoppe med at koge metamfetamin og begynde som bygningsarbejder igen. Men hans partner Sammy fortsatte sin forbrydervirksomhed og blev til sidst anholdt og dømt til fængsel med dobbelt livstidsstraf.

Walter White blev også afsløret i forbindelse med sagen, og han kan fortsat risikere at ryge mange år i fængsel. Retssagen mod virkelighedens Walter White starter i 2014.

Se også: Breaking Bad vinder tv-branchens OscarSe også: 10,3 mio. så 'Breaking Bad'-afsnit

 

1 af 4 Bryan Cranston som Walter White.(Foto: AP)
2 af 4 Walter White er her på besøg i kyllinge-fast-food-kæden Pollos Hermanos.(Foto: AP)
3 af 4 Bryan Cranston ses her i rollen som Walter White, der er ved at undervise i kemi.(Foto: AP)
4 af 4 Til venstre ses virkelighedens Walter White, og til højre ses skuespilleren Brian Cranston i rollen som Walter White i tv-serien 'Breaking Bad'.(Foto: All Over Press og AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere