'Politiet stjæler dronningens snacks'

Mail fra skandalereporter fik retten i London til at le under retssag om telefon-hacking

Charles, Elizabeth og Camilla under brylluppet i 2005. (Foto: AP/Toby Melville)
Charles, Elizabeth og Camilla under brylluppet i 2005. (Foto: AP/Toby Melville)

Forud for brylluppet mellem prins Charles og Camilla Parker-Bowles i 2005 var dronning Elizabeth bekymret for, om politiets vagter kunne holde nallerne fra snacks, der var bestemt for gæsterne.

Se også: Solskin over kongeligt bryllup

Irriteret over hapserier
Ifølge mail fremlagt i retten var dronning Elizabeth generelt pikeret over, at lækkerier, der var tilovers i de kongelige gemakker, blev snuppet og spist af politifolk i tjeneste.

Oplysningerne fremgår af mail sendt fra den kongestofs-reporteren Clive Goodman til Andy Coulson, chefredaktøren for News of The World, der var Storbritanniens største avis.

Anklageren i sagen, Andrew Edis, fortalte i retten, at dronningen var 'irriteret' over disse hapserier ifølge Goodmans mail.

'De spiser det hele'
I en mail til chefredaktøren hed det ifølge Guardian:

- Dronningen er rasende over, at politiet stjæler skåle med nødder og godbidder, som er stillet udenfor hendes værelser på Buckingham Palace. Hun har en sød tand, og personalet stiller derfor cashew-nødder, Bombay Mix (indiske snacks) og mandler. Problemet er, at politi på vagt spiser det hele.

- Derfor er hun nu begyndt at sætte mærker på skålene for at se, om der er svind, skriver Goodman.

De morsomme detaljer fik tilhørere i retten til at bryde ud i latter, men dommeren afbrød med en irettesættelse om, at der var tale om 'udokumenterede beskyldninger.'

Beskidte metoder
Clive Goodman blev allerede i 2007 idømt fire måneders fængsel for sin telefonaflytning af kongelige. Privatdetektiven Glenn Mulcaire, som hjalp ham med det tekniske, fik syv måneder.

Se også: Dømt for aflytning af Charles & co.

Den lang retssag i Old Bailey undersøger nu i bredere forstand beskidte metoder, som blev benyttet af den britiske Murdoch-presse.

Se også: Murdochs eks-topchefer bliver nu tiltalt

Bladkongen Rupert Murdoch lukkede i 2011 News of The World, da skandalen eksploderede.

Hemmelig chefsex
Tidligere chefredaktører Andy Coulson har allerede tidligere under sagen fået kærligheden at føle.

Se også: Hemmelig chef-sex i skandalepressen

Anklageren afslørede, hvordan han i årevis havde en hemmelig sexaffære kørende med en kvindelig Murdoch-boss, Rebekah Brooks, mens begge var gift med andre.

1 af 2 Ikke morsomt - der var svind i de kongelige godbidder ifølge oplysninger i britisk retssag. (Foto: AP/Peter Morrison)
2 af 2 Charles, Elizabeth og Camilla under brylluppet i 2005. (Foto: AP/Toby Melville)
0 kommentarer
Vis kommentarer