TV: Her er verdens ældste teaterskuespiller

95-årig rumæner er kommet i Guinness Rekordbog som værende verdens ældste aktive professionelle skuespiller på de skrå brædder

Se den gamle gut i videoen herover artiklen
______________________________________

- Du er den ældste skuespiller på teaterscenen, og dette certifikat er fra Guinness Rekordbog. Vi er stolte af at kunne overrække dig dette,siger Catalin Maruta, tv-vært.

Se også: TV: Er 'Hobbitten 2' værd at se?

Radu Beligan er blevet optaget i Guinness Rekordbog som den 'ældste aktive professionelle teaterskuespiller'.

Den 95-årige rumæner har 330 gange optrådt i rollen som Leon Saint Pe i stykket 'Egoisten' på nationalteatret i hovedstaden Bukarest.

Se også: TV: Kondom-reklamen vi ikke må se

Efter at have optrådt søndag aften, en dag efter sin fødselsdag, fik han overrakt beviset på, at han er den ældste aktive teaterskuespiller.

- Han er den største skuespiller, som den rumænske teaterskole har produceret. I dag er han nu den vigtigste teaterskuespiller i verden, da han runder 95 år og en dag, siger Ion Caramitru, direktør, Nationalteateret i Bukarest.

Se også: TV: Se den hvis du tør: Verdens uhyggeligste reklamefilm

Radu Beligan måtte afbryde den stående applaus, som igen ende ville tage, for at få sagt tak.

- Vær venlig at give mig et lille pusterum, så jeg kan fortælle jer, hvor meget jeg elsker jer. Det er jer, der har gjort mig til den, jeg er i dag. Jeg har ikke nogen meritter at fremvise. Jeg er resultatet af den kærlighed, I har vist mig i så mange år,siger Radu Beligan, verdensrekordindehaver

Se også: TV: Chili-Klaus blandt bare damer

Titlen blev en realitet den 29. november, da Beligan var 94 år og 350 dage gammel.

Beligan studerede i sine unge dage jura og filosofi og brugte sine legater på at betale for teaterskolen. Han fik sin debut på de skrå brædder i et stykke af Dostoevsky for over 75 år siden.

Se også: TV: Tara Reid lufter barmen

Den erfarne herre har haft roller i mere end 80 teaterstykker og 30 film og har også tidligere været direktør for nationalteatret i Bukarest.

0 kommentarer
Vis kommentarer