Gainsbourg i sorg: Søsteren faldt i døden fra fjerde sal

Den 46-årige fotograf Kate Barry, der er halvsøster til Lars von Triers 'Nymphomaniac'-skuespiller Charlotte Gainsbourg, blev fundet død i Paris efter fald fra fjerde sal

Charlotte Gainsbourg hastede efter nyheden om sin halvsøster Kate Barrys død sammen med sin søn Ben Attal over til sin mor Jane Birkins lejlighed i Paris. Her stiger hun ud af bilen knust af sorg.(Foto:  Polfoto)
Charlotte Gainsbourg hastede efter nyheden om sin halvsøster Kate Barrys død sammen med sin søn Ben Attal over til sin mor Jane Birkins lejlighed i Paris. Her stiger hun ud af bilen knust af sorg.(Foto: Polfoto)

Det er ikke mere end 12 dage siden, at Lars von Triers stjerne Charlotte Gainsbourg var i Danmark for at lave interview med den danske presse i forbindelse med hendes hovedrolle i Triers nye film 'Nymphomaniac'. Men kun syv dage efter døde hendes elskede halvsøster Kate Barry efter et fald fra en fjerdesals lejlighed i Paris, der beskrives som et formodentligt selvmord.

Kate Barry var datter af den britiske skuespiller og sangerinde Jane Birkin og den legendariske komponist John Barry, der før sin død nåede at lave soundtracks til 11 James Bond-film, heriblandt klassikere som 'Goldfinger' og 'Diamonds are Forever'. Kate Barrys mor Jane Birkin og hendes far John Barry blev dog skilt lige efter, at hun blev født, så hun voksede op sammen med sin mor og hendes nye kæreste, den franske sanger Serge Gainsbourg, der sammen fik datteren Charlotte Gainsbourg, der blev Kate Barrys lillesøster.

Se også: von Trier tavs som graven

 

Se også: Så vild er von Triers Nymphomaniac

Kæmpede med alkoholmisbrug
Den kendte fotograf Kate Barry, der arbejdede for blandt andre 'Paris Match' og magasinet 'Elle' blev kun 46 år gammel. Og det var ikke nogen hemmelighed, at hun kæmpede med både alkoholmisbrug og stofmisbrug. Det var en af grundene til, at hun havde åbnet et afvænningscenter i forstaden Soissons tæt på Paris.

Da politiet ankom til Kate Barrys lejlighed, blev der fundet adskillige anti-depressive midler i lejligheden, der i øvrigt var låst inde fra. Og politiet har fastslået, at hun var alene i lejligheden, da hun faldt eller kastede sig ud af den.

 

Gainsbourg knust af sorg
Charlotte Gainsbourg hastede efter nyheden om sin halvsøster Kate Barrys død sammen med sin søn Ben Attal over til sin mor Jane Birkins lejlighed i Paris, hvor hun også sørgede over sin storesøsters død sammen med sin lillesøster, sangerinden Lou Doillon, der er af datter af Jane Birkin og den franske filminstruktør Jacques Doillon.

Det er iøvrigt ikke så lang tid siden, at et andet nært familiemedlem af Charlotte Gainsbourg døde. Det forklarede hun, da Ekstra Bladets udsendte den 5. december lavede et interview med hende på Hotel D'Angleterre i København.

 

Blev trøstet af Trier
- Det blev en helt speciel oplevelse for mig at arbejde sammen med Lars von Trier på filmen 'Nymphomaniac', fordi jeg lige havde mistet en person i min familie, som jeg var meget tæt på, forklarede Charlotte Gainsbourg og tilføjede:

- Lars von Trier vidste, at det var en kraftanstrengelse for mig bare at fortsætte med at lave min rolle som nymfomanen Joe. Men han hjalp mig gennem det hele. Lars var utrolig sød. Han trøstede mig og holdt min hånd og sørgede for, at jeg havde det godt, fortalte Charlotte Gainsbourg, der dog ikke forklarede, hvilken person i hendes familie, hun havde mistet.

Charlotte Gainsbourg bliver i filmkredse beskrevet som Lars von Triers absolutte muse. Hun medvirkede første gang i hovedrollen i en Trier-film i 2009 i filmen 'Antichrist'. To år efter i 2011 havde hun en af hovedrollerne i 'Melancholia', og på torsdag springer hun ud i de danske biografer i hovedrollen som nymfomanen Joe i Triers nye film 'Nymphomaniac'.

Se også: Børn i chok: Fik vist 'Nymphomaniac' ved en fejl

 

0 kommentarer
Vis kommentarer