Cliffs trope-trick: Sådan sparer jeg lidt skat

Popveteranen Cliff Richard er flyttet til Barbados

Cliff Richard har nu adresse på Barbados, men er lige så meget i England, som han altid har været. (Foto: Mogens Flindt)
Cliff Richard har nu adresse på Barbados, men er lige så meget i England, som han altid har været. (Foto: Mogens Flindt)

- Jeg har bare ændret min adresse. Intet andet er forandret, siger popveteranen Cliff Richard til Ekstra Bladet.

Englands stolte søn, der har solgt flere singleplader i hjemlandet end nogen anden, har på sine gamle dage valgt at flytte sine papirer udenlands, så han nu har hjemadresse på Barbados.

Se også: Cliff: Sangene er også i min jukebox

En af fordelene ved det, indrømmer han, er, at han sparer penge i skat.

- Ikke milliarder dog. Jeg er jo ikke et stort selskab. Men jeg sparer lidt, og det hjælper måske til at betale elregningen, siger han med en mild underdrivelse.

Ingen forskel
- Jeg forstår ikke, hvorfor flere i min situation ikke gør det samme. Det har ikke forandret mit liv overhovedet. De sidste 15-20 år har jeg kun tilbragt tre-fire måneder i England. Ellers har jeg været i mit hus i Portugal og i Amerika eller rejst i Australien og turneret.

- Men er briterne ikke skuffede over, at du sådan bare forsvinder ud af landet?

- Hvorfor skulle de være det? Intet er forandret. Jeg kommer stadig og laver mine tv-show og koncerter, og når jeg ikke gør det, ser de mig ikke alligevel, for så er jeg et andet sted. Det er bare en teknikalitet for at spare lidt skat.

- Ingen bør være vrede. Jeg kan huske, at mine forældre sagde til mig, at når de blev gamle, kunne de tænke sig at bo et sted, hvor der var varmt, og som jeg er blevet ældre, har jeg indset, at de havde ret. Vær ikke sur på mig. Jeg har bare fundet lidt sol.

Hit stadig vigtige
Cliff Richard har netop udsendt et album med gamle rock'n'roll-sange - faktisk hans britiske album nummer 100, og også album nummer 100, der er havnet i den britiske Top 10.

- Og dvd'en er nummer et, siger Cliff med tilfreds mine.

- Er det stadig vigtigt for dig at have hit?

- Selvfølgelig er det det. Ellers kunne jeg lige så godt trække mig tilbage. Det ville være pinligt at lave plader, som ikke kom ind på hitlisterne. Salget bliver mindre, sådan er det bare. Hvad jeg gjorde for 20 år siden, er der andre, der gør nu. Men kan jeg bare stadig udfylde et lille hul, så er jeg glad.

Se også: Utrættelige Cliff Richard udgiver album nummer 100

- Ingen, mindst af alle mig selv, havde regnet med, at det skulle være så langvarigt. 55 år. Min karriere har varet længere end halvdelen af mit liv, siger det 73-årige popikon.

Til maj er han tilbage i Danmark med fire koncerter i København, Odense, Herning og Aalborg.

Se også: Veteran rocker Danmark igen

0 kommentarer
Vis kommentarer