Her scorer paven pokalen

Argentinske fodboldmestre rejste straks til Rom, da de havde vundet turneringen

Her overrækkes trofæet. Og det er den rigtige pokal - ikke en kopi, forsikrer klub-bosserne Matías Lammens (th) og Marcelo Tinelli. (Foto: AP/L'Osservatore Romano)
Her overrækkes trofæet. Og det er den rigtige pokal - ikke en kopi, forsikrer klub-bosserne Matías Lammens (th) og Marcelo Tinelli. (Foto: AP/L'Osservatore Romano)

Fodboldklubben San Lorenzos medlem nr. 88235N-0 fik onsdag overrakt pokalen for årets argentinske mesterskab.

Ikke fordi den ældre herre, som dagen før fyldte 77, selv havde været på banen under søndagens afgørende mesterskabskamp mod Vélez Sarsfield på Amalfitani-stadion i Buenos Aires.

Men den skattede klubkammerat er ingen ringere end den nyudnævnte argentinske pave Frans, og derfor drog hele topledelsen for San Lorenzo samt flere af spillerne straks afsted mod Rom for at overrække ham trofæet efter triumfen.

 

Indbyggerne i Buenos Aires gik på gaden for at fejre pave-kåringen. (Fotocollage: AP) Samfund - 14. mar. 2013 - kl. 07:00 Argentinere jubler: Vi har paven - og Messi

Guds hånd med igen
Det muntre fodboldmøde fandt sted under pavens sidste audiens i Rom inden nytår.

Her blev han også begavet med en specielt designet klubtrøje med ordene 'Francisco Campeón' trykt på ryggen samt målmanden Sebastián Torricos handsker, brugt til en mirakelredning i de sidste minutter af søndagens match, der endte uafgjort.

- For os repræsenterer disse handsker Guds hånd, spøgte San Lorenzos vicepræsident Marcelo Tinelli.

 

Se også: 10 ting du ikke vidste om Pave Frans

Bagefter havde folkene for San Lorenzo lejlighed til at træffe klubkammeraten, der tidligere bar det borgerlige navn Jorge Bergoglio, ved et privat møde, skriver avisen Clarín.

Jomfruen på stadion
Her forærede paven sine argentinske venner en lille gave til gengæld.

- Det var et kostbart billede af Jomfru Maria, som vi altid vil tage med os på stadion, forsikrede Marcelo Tinelli, der tilskriver mesterskabet til pavens velsignelse.

Se også: Paven fik pressen til at grine

Den tidligere ærkebiskop af Buenos Aires havde ikke selv mulighed for at følge søndagens kamp over nettet. Han fik besked om udfaldet af saf sin sekretær Fabián Pedacchio i Rom og kvitterede med ordrene:

- ¡Qué alegría! Sikke en glæde!

0 kommentarer
Vis kommentarer