'Harry Potter's formue: Næsten en halv milliard

24-årige Daniel Radcliffe mestrer også magien når det drejer sig om privatøkonomien

480 millioner kroner er da også en slags penge.

Især når det drejer sig om en privat formue og når ejeren kun er 24 år.

Men det er også en magiker, der har skrabet pengene sammen.

Nemlig selveste Harry Potter - eller rettere skuespilleren Daniel Radcliffe.

Det er engelske The Sun der har kigget på skuespillerens privatøkonomi og er nået frem til, at han har mere end fordoblet formuen siden 2010.

Radcliffe har ikke alene skovlet penge ind som skuespiller, han har også evnet at få dem til at yngle. I en tid hvor alle andre piver over finanskrise.

Siden Daniel fyldte 18 år har han investeret størstedelen af sine indtægter i ejendomme og aktier, ligesom han har skabt sit eget selskab, Gilmore Jacobs, som havde et overskud på den pæne side af 50 millioner kroner sidste år.

Tallene - som er hentet fra Companies House - viser også at selskabet har øget sin værdi med 175 millioner i de seneste to år.

Ifølge The Sun har skuespilleren omkring 75 millioner kroner i kontanter - hvilket jo er meget rart i disse udsalgstider.

Radcliffe har forstået, at man skal være god ved sin familie. Forældrene, Alan og Marcia, er bestyrelsesmedlemmer i hans selskab og de har sikret sig så store indtægter, at de nu ejer ejendomme i Los Angeles og New York for 140 millioner.

The Sun skriver, at Radcliffe har tjent godt 110 millioner kroner på de seneste Harry Potter-film, hvilket jo forklarer en del af formuetilvæksten. Den sidste film blev indspillet i 2011.

Daniel lever et sparsommeligt liv og arbejder det meste af tiden. Men han bruger dog også penge.

- Det eneste tidspunkt, hvor jeg bruger mange penge på en gang - og jeg ved det lyder nørdet - er når jeg er i boghandelen, har han tidligere sagt til Sky News. Han fortalte dem, at han ofte går ud 'med 15-20 bøger'.

Og læsehest-imaget passer jo ganske godt til Harry Potter-billedet.

0 kommentarer
Vis kommentarer