ABBA-Bjørn hylder den frie presse

Journalister uden grænser har fået en rig støtte

Journalisters arbejde er vigtigt, mener Bjørn Ulvaeus. Foto: Queen International
Journalisters arbejde er vigtigt, mener Bjørn Ulvaeus. Foto: Queen International

Bjørn Ulvaeus har givet en million svenske kroner til Journalister uden grænser.

- Deres arbejde er altid vigtigt, og det vil jeg støtte, siger Bjørn Ulvaeus i en pressemeddelelse.

Björn (t.v.) og Benny ankom sidste år sammen til sreeningen af ABBA-filmen 'Mamma Mia'. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Björn og Benny sammen igen

Det tidligere ABBA-medlem, som grundlagde sin enorme formue i de glade ABBA-dage i '80'erne, ønsker med sin donation at støtte kampen for ytringsfriheden i de områder af verden, hvor retten til at ytre sig på print eller arbejde med virkelige nyheder har trange kår, skriver Billed Bladet.

Journalister uden grænser arbejder for at fremme presse- og ytringsfriheden i hele verden.

Mister livet
I de senere år har borgerkrige og totalitære magthavere gjort det stadigt sværere for journalister at arbejde. Flere og flere journalister mister livet, mens de passer deres job eller må købes fri efter kidnapninger.

Så sent som for en lille måned siden blev den danske journalist Jeppe Nybroe frikøbt efter at have været kidnappet siden januar.

Det er ikke mindst lande som Syrien og Afghanistan, der anses som højrisikoområder.

Tyrkiet
Men man behøver ikke at tage længere end til Tyrkiet for at erfare, at pressefrihed og ytringsfrihed er en by i Rusland.

- Journalisterne udbreder med fare for deres eget liv det frie ord. De minder os hele tiden om, hvor dyrebar og nødvendig ytringsfriheden er. Derfor er det arbejde, som Journalister uden grænser udfører altid vigtig, og det vil jeg støtte, erklærer Ulvaeus i pressemeddelelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer