Persbrandt: En mand med engle og dæmoner

Den kokain-dømte Mikael Persbrandt er i år aktuel i hele to kommende danske film

Mikael Persbrandt bliver af Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch kaldt for en af verdens bedste skuespillere. Men i privatlivet har han haft sine problemer at slås med.(Foto: Martin Lehmann)
Mikael Persbrandt bliver af Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch kaldt for en af verdens bedste skuespillere. Men i privatlivet har han haft sine problemer at slås med.(Foto: Martin Lehmann)

Da Mikael Persbrandt tidligere på året i Stockholm vandt en ’guldbagge’ for årets bedste mandlige hovedrolle i filmen ’Mig ejer ingen’, var det næsten, som om han kunne forudse de problemer i sit liv, som vil opstå med den narko-dom, han netop har fået.

Se også: Persbrandt dømt i narkosag: Her er hans straf

- Konsekvenserne fra mit gamle liv, skal jeg nok få orden på. Men sådan en flot filmpris skal man bare tage imod. Jeg vil dele den med alle de afhængige, som i dag lever ude i kulden, sagde Persbrandt i sin takketale.

Se også: Dansk film er alibi for Persbrandt i kokain-sagMikael Persbrandt viser sin tatoverede krop frem på forsiden af det danske filmmagasin Ekko.(Foto: Territorium/ Filmmagasinet Ekko)
Mikael Persbrandt viser sin tatoverede krop frem på forsiden af det danske filmmagasin Ekko.(Foto: Territorium/ Filmmagasinet Ekko)


Netop nu er den kokain-dømte skuespiller Mikael Persbrandt aktuel i de danske biografer i den svenske film ’Mig ejer ingen’. Men allerede den 24. april springer han ud i Pernille Fischer Christensens nye film ’En du elsker’ som en verdenskendt musiker, der har lagt stofferne og alkoholen bag sig. Og senere på året er han igen aktuel i Kristian Levrings danske westernfilm ’Salvation’, hvor han skal spille overfor Mads Mikkelsen og den tidligere franske fodboldspiller Eric Cantona.

Se også: Se Persbrandts tatoverede krop

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den danske filminstruktør Kristian Levring for at få en kommentar til Mikael Persbrandts narko-dom, og filminstruktøren Pernille Fischer Christensen ønsker ikke at udtale sig om sagen. Men i februar måned forklarede hun under filmfestivalen i Berlin, hvorfor hun netop havde valgt Mikael Persbrandt til hovedrollen i sin nye film ’En du elsker’.Persbrandt og Dyrholm hilser hjerteligt på hinanden i Berlin, hvor de begge promoverede Pernille Fischer Christensens kommende film 'En du elsker'.(Foto: Christian T. JØrgensen)
Persbrandt og Dyrholm hilser hjerteligt på hinanden i Berlin, hvor de begge promoverede Pernille Fischer Christensens kommende film 'En du elsker'.(Foto: Christian T. JØrgensen)
Se også: Mikael Persbrandt: Mit privatliv rager ikke nogenSe også: Dyrholm og Persbrandt som musikalsk duo

Et utrolig nærvær
- Jeg kender ikke ret mange skuespillere, der kan brænde igennem filmlærredet som Mikael Persbrandt. Han har et utroligt nærvær. Og jeg mente også, at rollen som musikeren Thomas Jacob med den alkoholiske baggrund passede perfekt til Persbrandt, fortalte Pernille Fischer Christensen og tilføjede, at Persbrandt havde ringet til hende ganske få timer efter, at hun havde sendt filmens manuskript til ham.

- Jeg elsker dig, råbte han i telefonen. Og forklarede mig, at han virkelig kendte karakteren Thomas Jacob. Jeg var lykkelig, fordi han sagde ja til rollen. Jeg ville jo gerne have netop Mikael Persbrandt i rollen, fordi han er en person, der har engle og dæmoner nok til at sætte sig ind i musikeren Thomas Jacobs liv, lød det fra Pernille Fischer Christensen.

49-årige Mikael Persbrandt, der har flere narkodomme på straffeattesten, risikerer nu han at føje en ganske alvorlig en til samlingen. Foto: All Over Kendte Her er alle Persbrandts bommerterTrine Dyrholm og Mikael Persbrandt fra en scene i filmen 'En du elsker', hvor Trine Dyrholm spiller Mikael Persbrandts musikproducer.(Foto: Rolf Konow)
Trine Dyrholm og Mikael Persbrandt fra en scene i filmen 'En du elsker', hvor Trine Dyrholm spiller Mikael Persbrandts musikproducer.(Foto: Rolf Konow)


1 af 5 Mikael Persbrandt taler her med Ekstra Bladet under filmfestivalen i Berlin i februar måned.(Foto: Christian T. Jørgensen)
2 af 5 Mikael Persbrandt i rollen som musikeren Thomas Jacob, der her ses med sit sit barnebarn, i filmen 'En du elsker'.(Foto: Rolf Konow)
3 af 5 Netop nu kan man i de danske biografer se den svenske film 'Mig ejer ingen'. Persbrandt vandt en fortjent 'guldbagge-pris' i Stockholm i kategorien 'årets bedste mandlige hovedrolle' for sin præstation som den lettere alkoholiserede arbejder, der bliver skilt fra sin kone.(Foto: Camera Film)
4 af 5 Persbrandt havde også hovedrollen i Susanne Biers Oscar-vindende film 'Hævnen', hvor han også spillede overfor Trine Dyrholm.(Foto: Per Arnesen)
5 af 5 Mikael Persbrandt bliver af Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch kaldt for en af verdens bedste skuespillere. Men i privatlivet har han haft sine problemer at slås med.(Foto: Martin Lehmann)
0 kommentarer
Vis kommentarer