Sexskandale i Hollywood breder sig

Den 31-årige mand, der har anklaget instruktør Bryan Singer for at have forgrebet sig på ham, har nu sagsøgt tre mere for seksuelle overgreb

Michael Egan udvider nu sine sexanklager til at omfatte en sexring. Foto: AP
Michael Egan udvider nu sine sexanklager til at omfatte en sexring. Foto: AP

Amerikanske Michael Egan, der i sidste uge sagsøgte 'X-Men'-instruktøren Bryan Singer for at have misbrugt ham seksuelt i en periode på to år fra han var 15, har udvidet sagen til også at omfatte tre andre Hollywood-profiler.

Se også: Hollywood-instruktør anklaget for sexovergreb på 15-årig

I tre nye søgsmål anklager han Garth Ancier, David Neuman og Gary Goddard for at være del af en sexring og for alle at have forgrebet sig på ham seksuelt ved at have tvunget ham til samleje og oralsex, da han var 15. Overgrebene skulle ifølge anklagerne have fundet sted på en ejendom lidt uden for Los Angeles, hvor nu 31-årige Michael Egan til fester fik både alkohol og stoffer af de mænd, som han anklager for misbruget.

To år senere skulle alle tre mænd også have forgrebet sig på ham på Hawaii.

Det skriver en række amerikanske medier.Michael Egan (i midten) havde sin mor, Bonnie Mound, med til en pressekonference i går. Til højre ses Michael Egans advokat, Jeff Herman. (Foto: AP)
Michael Egan (i midten) havde sin mor, Bonnie Mound, med til en pressekonference i går. Til højre ses Michael Egans advokat, Jeff Herman. (Foto: AP)


Garth Ancier er ikke et navn, der ringer mange klokker i den brede offentlighed, men han er kendt bag kulisserne i Hollywood. Han er blandt andet skaberen af talkshowet 'The Ricki Lake Show', ligesom han som underholdningsdirektør for Fox Broadcasting Company har stået for at give kultserien 'The Simpsons' sendetid.

David Neuman er tidligere direktør for Disney TV, mens Gary Goddard har arbejdet med design af filmforlystelser i de store Hollywood-forlystelsesparker. Han har også bevæget sig i teaterbranchen, hvor han har vundet en Tony-award for sin opsætning af musicalen 'Hair' i 2009.

Se også: Miley Cyrus indlagt på hospital

På de sociale medier stiller flere spørgsmål ved, om søgsmålene, der er indledt 16 år efter overgrebene skulle have fundet sted, er et forsøg på at opnå berømmelse.

Det afviste Michael Egans mor, Bonnie Egan, i går på en pressekonference.

- Der er snak om, at det her er Michaels 15 minutters berømmelse. Kalder I det her berømmelse? Hvilken af del af det her er berømmelse? siger Bonnie Egan på pressekonferencen og tilføjer:

- Det handler ikke om penge. Det handler om at afvæbne disse pædofile, der brugte deres rigdom og magt til at undgå retfærdighed.

Se også: Leo på stranden med topløs model

På pressekonferencen forklarer hun også, at hun i mange år har prøvet at få sagen frem i lyset ved blandt andet at kontakte adskillige journalister og det amerikanske forbundspoliti, FBI. Der er ifølge hende dog ingen, der tidligere har villet røre ved sagen på grund af de anklagedes status i Hollywood.

Den udlægning af sagerne kan FBIs talskvinde Laura Eimiller ikke genkende.

- FBI efterforskede beskyldningerne og anklagede med succes en mand i eller lige omkring 2000. Det er begrænset, hvad jeg kan kommentere på i forbindelse med retssager, og FBI kommenterer ikke på information givet til agenter om påståede forbrydelser, med mindre at anklagerne bliver en del af den offentlige debat. Men beskyldningerne om at FBI har ignoreret bevismateriale, der involverer sexual misbrug af en barn, er latterlige, sagde hun i sidste uge.

Se også: Afdød stjerne tilbage på lærredetAnklagerne fra Michael Egan har fået stor opmærksomhed i USA. (Foto: AP)
Anklagerne fra Michael Egan har fået stor opmærksomhed i USA. (Foto: AP)


Michael Egans advokat, Jeff Herman, fortalte på pressemødet, at han har brugt et halvt år på sin egen efterforskning af anklagerne, og at han kender til flere, der inden for de næste uger er klar til at stå frem og fortælle, at også de er blevet seksuelt misbrugt af Hollywood-spidserne.

'X-Men'-instruktør Bryan Singer afviste i sidste uge alle anklager om seksuelt misbrug, og i aftes var David Neuman klar i mælet på Twitter:

'Selvfølgelig bør jeg tale til og gennem advokater, men jeg vil gerne have, at alle lige nu ved, at de forfærdelige anklager mod mig er fuldstændigt falske,' skrev han.

Se også: Hollywood-helt rørt over dansk abe-center

Gary Goddards advokat, Alan Grodin, fortalte, at hans klient var i udlandet, men sagde dog til Daily News:

- Baseret på hvad vi har hørt, er anklagerne fuldstændig uden hold i virkeligheden. Når vi har set papirerne, vil vil kommentere på den rette måde.

Garth Ancier har endnu ikke kommenteret anklagerne offentligt.

Se også: En af Hollywoods første stjerner er død

0 kommentarer
Vis kommentarer