Skuespilleren Bob Hoskins er død

Den britiske skuespiller Bob Hoskins er død. Hoskins led af Parkinsons sygdom, men døde af lungebetændelse

Bob Hoskins her med skuespilleren Keira Knightley er død. (Arkivfoto: AP)
Bob Hoskins her med skuespilleren Keira Knightley er død. (Arkivfoto: AP)

Skuespilleren Bob Hoskins er død af lungebetændelse. Det bekræfter Hoskins' familie i en erklæring. Han blev 71 år gammel.

- Vi er knust over tabet af vores elskede Bob. Bob døde på hospitalet i aftes med sin familie ved sin side, skriver Hoskins kone, Linda, og hans børn i erklæringen.

Den britiske skuespiller fik sit gennembrud i Hollywood som privatdetektiv omgivet af tegnefilmsfigurer i "Who framed Roger Rabbit" i 1988.

Og med flere end 100 film- og tv-produktioner i bagagen har han spillet alt fra pave og familiefar til skurketyper som Mussolini, J. Edgar Hoover og Khrusjtjov.

Hoskins skuespillerkarriere startede faktisk ved et tilfælde i 1968. Hoskins var med sin ven på en pub i England, hvor vennen skulle aflægge prøve til teatret.

Men Bob Hoskins blev forvekslet med en skuespiller og fik et manuskript med ordene "Du er den næste".

Halvsnalret efter ventetiden i baren og uden nogen form for erfaring mestrede han dog prøven og fik rollen. Det var slutningen på en lang række tilfældige job - blandt andet som ildsluger i et cirkus.

Bob Hoskins annoncerede i august 2011, at han trak sig tilbage fra skuespillet efter at have fået en Parkinson-diagnose året før.

0 kommentarer
Vis kommentarer