Jolie: Nu ryger livmoderen også

Mange kvinder har siden Jolies operation fået mod til at komme kræften i forkøbet

Forebyggende operationer deler verden. Da skuespilleren Angelina Jolie fik fjernet begge bryster for at komme en højrisiko brystcancer i forkøbet, fik mange andre kvinder rundt om i verden - også forleden i Danmark - medvind til tilsvarende projekter.

Nu melder Jolie så ud, at næste forebyggende indgreb er livmoderen, der skal fjernes snarest. Det skriver Stylist Magazine.

Se også: Angelina: Brad er min store kærlighed

Den 38-årige Angelina Jolie, hvis mor Marcheline Bertrand døde af bryst- og æggestokkekræft tilbage i 2007, fik fjernet begge bryster sidste år, efter hun havde opdaget, at hun var bærer af BRCA1-genet.

Det er ensbetydende med, at hun har en høj risiko for at udvikle begge kræfttyper, som hendes mor led af, og derfor forbereder hun sig nu også på en yderligere operation.

- Min mor havde bryst- og æggestokkekræft, og med BRCA1-genet havde lægerne en meget stor formodning om, at, at jeg ville få samme sygdomme. Derfor fik jeg fjernet brysterne, og nu forbereder jeg mig på, at livmoderen også skal ryge, fortæller hun i bladet.

Se også: Jolie ønsker handling mod voldtægter som våben

World wide kom det som et chok, da Angelina Jolie fortalte, at hun havde fået fjernet brysterne.

Skuespilleren, der har 12-årige Maddox, 10-årige Pax, ni-årige Zahara, syv-årige Shiloh og de fem-årige tvillinger Knox og Vivienne med sin forlovede Brad Pitt, er stolt over sin beslutning om at offentliggøre bortoperationen af sine bryster.

Det har nemlig fået flere kvinder til at træde frem og blive testet for kræftgener, og hun nyder at høre andres historier.

- Jeg har fået så mange smukke breve fra kvinder, der har fået testen. Det mest rørende er de kvinder, der har fundet ud af, at de blev tjekket lige i tide, siger Angelina Jolie.

Se også: Angelina Jolie bekymret over Jennifer Aniston

Kvinderne, der har skrevet, er efterfølgende kommet hjem til deres børn, og de har det godt. Det føler skuespilleren sig rigtig glad over at have bidraget til.

- I det mindste er der ting, vi kan gøre for at prøve at forhindre på et tidspunkt at få kræft. Og alt vi kan gøre, for at forhindre det, skal vi gøre, siger Angelina Jolie.

0 kommentarer
Vis kommentarer