Barnestjerne død som 85-årig

Shirley Temple var filmhistoriens måske største barnestjerne

Shirley Temple blev 85 år. (Foto. Eyevine)
Shirley Temple blev 85 år. (Foto. Eyevine)

Den amerikanske skuespillerinde Shirley Temple er død i en alder af 85 år. Det oplyser skuespillerindens familie, ifølge BBC News.

Shirley Temple gjorde ikke alene karriere på filmlærredet og tv-skærmen, men også inden for diplomatiet, nemlig som ambassadør for USA og som protokolchef i Udenrigsministeriet.Shirley Temple var USAs største barnestjerne. (Foto: SWNS)
Shirley Temple var USAs største barnestjerne. (Foto: SWNS)


Det er dog inden for underholdningsindustrien, at Shirley Temple opnåede størst berømmelse. Selv om skuespillerkarrieren aldrig udviklede sig til noget større for hende, da hun først blev voksen.

Mange husker eksempelvis den niårige Shirley Temple i filmen 'Den lille prinsesse' fra 1939, som tit og ofte har været vist på dansk tv. Og det var i netop 30'erne, at Shirley Temple havde sin storhedstid i Hollywood.

Barneansigt spredte glæde
Som barnestjerne under depressionen i 1930'erne var Temples glade barneansigt nemlig med til at sprede glæde blandt den økonomisk pressede amerikanske befolkning.

Og der blev i den grad spundet guld på Shirley Temples succes på det store lærred. Hendes ansigt blev brugt på blandt andet tallerkener og sæbe, og der blev sågar lavet en Shirley Temple-dukke.

I årene frem til 1941 indbragte salget af diverse Shirley Temple-effekter således en sidegevinst på ikke mindre end hele 45 millioner dollar.

0 kommentarer
Vis kommentarer