Arnolds mentor er død

Fitness og bodybuilding-guruen Joe Weider, der var 'The Governator's mentor, er død

Weider begyndte at løfte vægte allerede som ung teenager. Her ses han sammen med Arnold Schwarzenegger i 2003, da Arnold blev guvenør i Californien. (Arkivfoto/AP)
Weider begyndte at løfte vægte allerede som ung teenager. Her ses han sammen med Arnold Schwarzenegger i 2003, da Arnold blev guvenør i Californien. (Arkivfoto/AP)

Bodybuilding-guruen Joe Wieder, der trænede en ung Arnold Schwarzenegger i 1960'erne, er død af hjertesvigt i en alder af 93 år.

Det skriver Reuters.

- Joe Weider var en gigant i fitnessindustrien og en af de rareste personer, jeg nogensinde har mødt, siger hans publicist Charlotte Parker.

- Han så utrolig meget i Schwarzenegger. Han mente, at bodybuildingsporten havde brug for en stjerne, og han så straks, at Arnold var ganske særlig, siger hun.

Joe Weider blev født i et den hårde ende af byen Montreal i Canada i 1920, hvor han allerede som ung teenager begyndte at løfte vægte - så han kunne forsvare sig mod ældre bøller.

Og allerede som 17-årig var han med i sin første bodybuildingkonkurrence.

Siden har han opbygget et imperium af sportsmagasiner med særlig fokus på bodybuildingsporten.

Som en far for Arnold
Arnold Schwarzenegger, der i 1970'erne gik under øgenavnet 'Austrian Oak' vandt en serie af titler i den såkaldte Mr. Olympia-konkurrence, som blev skabt af Joe Weider. De to var derfor tætte lang tid før Schwarzenegger blev kendt som 'Terminator' og sidenhen som Guvenør i Californien i 2003.

- Mine første drømme var ikke bare inspireret af Joe. Han fik dem til at gå i opfyldelse den dag han inviterede mig til USA for at gøre noget ved min karriere som bodybuilder, siger Schwarzenegger i en pressemeddelelse.

- Jeg vil aldrig glemme hans hengivenhed. En af Joes største kvaliteter var, at han ikke bare var generøs med penge. Han gav også sin tid og ekspertise til mig, og det gjorde ham til et faderlige forbillede, siger han.

Han takker desuden Joe Weider for at give ham hans første filmrolle - som blev 'Hercules i New York'.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!