Skuespiller: Jeg blev sexmisbrugt af instruktør

Thandie Newton fortæller om en traumatiserende oplevelse, da hun blev udnyttet af en instruktør som 18-årig

Thandie Newton blev udsat for en nærgående instruktør, da hun va 18 år gammel. (Foto: All Over Press).
Thandie Newton blev udsat for en nærgående instruktør, da hun va 18 år gammel. (Foto: All Over Press).

Hollywood-stjernen Thandie Newton fortæller nu for første gang om en forfærdelig oplevelse under en casting til en filmrolle, da hun var ung. Det gør hun for at støtte kampagnen One Billion Rising, der sætter fokus på kvinder, der er blevet voldtaget, slået og misbrugt.

40-årige Thandie Newton oplevede, hvordan en instruktør udnyttede hende, da hun var til en skærmtest som 18-årig.

- Instruktøren bad mig sidde med spredte ben. Kameraet var placeret sådan, at det kunne filme op under min nederdel, fortæller Newton i et interview med CNN International.

Undrede sig over besked
- Før jeg skulle fremføre mine replikker, fik jeg ordre om at tænke over den karakter, jeg skulle have en samtale med, og hvordan det ville føles at have sex med denne person, siger skuespilleren, som i øjeblikket undrede sig over beskeden men tænkte, at det måtte være normalt, når nu det var instruktøren, der stod for castingen.

Som om oplevelsen i sig selv ikke var skræmmende nok for en ung Thandie Newton, fandt hun tre år senere ud af, at instruktøren med glæde viste sine optagelser til andre i branchen.

Vil ikke sætte navn på
- Det viste sig, at instruktøren plejede at vise videoen sent om aftenen i sit hjem. En video hvor jeg rører ved mig selv, og kameraet filmer op under min nederdel, siger skuespillerinden, der ikke har lyst til at sætte navn på instruktøren bag misbruget.

Thandie Newton er især kendt for roller i filmene 'Crash' og 'Mission Impossible II'.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere