Whitneys mor taler ud om datterens voldsomme forfald

- Hun lignede et skelet og kunne ikke længere ramme de høje toner på 'I Will Always Love You', skriver Whitney Houstons mor i ny bog

Læs også:

Se også: Houstons datter raser over ny bog

Læs også:

Se også: Whitney Houstons bror: Hendes stofmisbrug var min skyld

USA (ekstrabladet.dk): Da Whitney Houston for et år siden blev fundet død i et marmorbadekar på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles, kom det ikke som et chok for venner og familie, at hendes krop var fyldt med kokain og receptpligtig medicin.

Dødsårsagen kom heller ikke bag på moren, Cissy Houston, der i mere end to årtier var et magtesløst vidne til datterens forgæves kamp mod de hårde stoffer.

Nu fortæller Cissy Houston, 79, for første gang om popdivaens narkomisbrug og turbulente kærlighedsliv i bogen ’Remembering Whitney’.

Mens USA mindes Whitney Houston på etårsdagen for hendes død, forsøger Cissy Houston stadig at forstå, hvordan hendes datter kunne brænde ud i spektakulær selvdestruktion og dø bare 48 år gammel.

Cissy Houston mener, at Whitneys beskyttede opvækst bag ligusterhækken i Newark, New Jersey, betød, at hun senere i livet havde svært ved at håndtere modgang og derfor måtte ty til alkohol, marihuana og narko.

Kirkeglad og dydig
Datteren havde også svært ved at sige fra over for R&B-sangeren Bobby Brown, som hun blev gift med i 1992.

’Måske var det hendes måde at gøre oprør på. Måske blev hun træt af sit image som en kirkeglad, dydig middelklassepige’, skriver moren.

Cissy Houston erkender dog, at datterens misbrug begyndte, før hun mødte Bobby Brown. Whitneys veninde og assistent, Robyn Crawford, fortalte allerede sidst i 1980’erne om stjernens hang til kokain.

– Vi bruger begge stoffer, men jeg kan stoppe, mens legen er god. Whitney bliver ved, til det hele er væk, sagde den bekymrede veninde.

Fars og mors øjesten
Alligevel mener Cissy Houston, at datterens liv kunne være reddet, hvis hun ikke havde mødt gadedrengen Bobby Brown, der var skidt selskab og konstant på kant med loven.

’Hun var en voksen kvinde og traf sine egne valg. Men jeg tror ikke, hun var kommet så galt af sted, hvis hun ikke havde været gift med Bobby’, siger Cissy, der bruger kælenavnet ’Nippy’ om datteren.

Whitney Houston var Cissy og John Houstons øjesten.

’Jeg elsker min drenge, men med Nippy var det noget andet. Hun var min prinsesse’, siger Cissy Houston om den kønne datter, der etablerede sig som sangerinde og model i teenageårene.

Whitney Houston fik sit gennembrud, da hun i 1985 udkom med albummet ’Whitney Houston’. Succesen blev fulgt op af flere storsælgende album og filmen ’Bodyguard’, hvor hun spillede over for skuespilleren Kevin Costner.

’Jeg kan passe på mig selv’
Mens popstjernens karriere nåede nye højder, eskalerede hendes stofmisbrug. Moren husker stadig med gru, da hun første gang stirrede ind i datterens glasklare øjne.

’Hun lignede et skelet og kunne ikke længere ramme de høje toner på ’I Will Always Love You’,’ fortæller Cissy om Whitneys nedtur.

’Åh mor, det skal du ikke bekymre dig om. Jeg er en voksen kvinde og kan passe på mig selv’, lød datterens standardsvar, når moren konfronterede hende.

Cissy Houston fortæller, at hun takkede Gud, da Whitney blev skilt fra Bobby Brown i 2007. Hun siger, at datteren var ved at få styr på tilværelsen, da hun sidste år fløj til Los Angeles for at deltage i Grammy-uddelingen. Hun døde aftenen før musikshowet.

’Jeg er stadig vred over, at hun døde alene og under de omstændigheder’, skriver Cissy Houston og stiller sig selv det uundgåelige spørgsmål:

’Kunne jeg have gjort noget anderledes. Var jeg en god mor? Var jeg for hård ved hende. Og kunne jeg have reddet hende?’

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere