The Simpsons-bagmand giver formuen væk

Sam Simon har efter lægernes overbevisning kun måneder tilbage at leve i

'The Simpson'-serien skabte den dødssyge bagmands rigdom. (Foto: AP)
'The Simpson'-serien skabte den dødssyge bagmands rigdom. (Foto: AP)

I første omgang har Sam Simon sørget for, at hans familie ikke kommer til at mangle noget. Men der er stadig rigtig mange penge på hans konto, efter at han for mere end 20 år siden var med til at skabe kult-serien 'The Simpsons'.

Sam Simon har fået konstateret kræft i tyktarmen, og lægerne fortalte ham i maj, at han kun vil have tre til seks måneder tilbage at leve i. Derfor har han besluttet, at de mange millioner, han har tjent på de animerede gule figurer, skal gå til gode formål.

Vil stoppe sult
Han donerer derfor sine penge til blandt andet dyrevelfærd og til at stoppe sult. Det fortæller han i et interview med Hollywood Reporter.Sam Simon - deler ud af sine millioner. (PA Photos)
Sam Simon - deler ud af sine millioner. (PA Photos)


- Det gør mig glad at gøre det. Jeg elsker det. Det føles ikke som noget, jeg er tvunget til, siger han.

Bliv veganer
Forfatteren og produceren modtager stadig royalties for serien, og de mange millioner, han har tjent, er blandt andet gået til Red Barnet og PETA, der kæmper for dyrevelfærd. Han har også sin egen fond.

- Jeg vil sørge for, at vi stopper forsøg med dyr, siger han.

- Hvis flere mennesker blev veganere, ville det sætte en stopper for nærmest alle problemer, vi har i verden i dag med henblik på sult og klimaforandringer, siger Sam Simon.

0 kommentarer
Vis kommentarer