Berygtet mediekonge skilt på seks minutter

Det holdes hemmeligt, hvor meget Murdochs eks-kone får vredet ud af stenrig 82-årig

Mens alt endnu var godt: Rupert Murdoch og Wendi Deng ved en prisuddeling i Los Angeles sidste år. (Foto: AP/Matt Sayles)
Mens alt endnu var godt: Rupert Murdoch og Wendi Deng ved en prisuddeling i Los Angeles sidste år. (Foto: AP/Matt Sayles)

Den aldrende mediekonge Rupert Murdoch er nu skilt fra sin næsten 40 år yngre kinesiske kone Wendi Deng efter et retsmøde i New York, hvor det kun tog parterne seks minutter at blive enige om betingelserne.Murdochs enorme imperium omfatter blandt andet en række berygtede sladderblade i USA og Storbritannien, tv-giganten Fox News samt en store aktiver indenfor underholdningsindustrien.

God for 70 milliarder
Mediegigantens samlede værdi anslås ifølge New York Times at løbe op i 13 milliarder dollar - godt 70 mia. kr. - men er organiseret som en fond, hvor Murdochs fire børn af to foregående ægteskaber har afgørende indflydelse.

Se også: Mediemogulens søn træder tilbage

Nu er det slut efter 15 år, men det står ikke klart, hvor mange millioner eks-konen får med ud af forholdet.

Konen får penthouse-lejlighed
Daily Mail rapporterer imidlertid, at Wendi Deng, 44, beholder parrets penthouse-lejlighed på Fifth Avenue på Manhatten.

Med sine 700 kvadratmeter og 20 værelser okkuperer boligen 14., 15., og 16. etage af en luksuriøs ejendom og blev i 2004 købt for 44 millioner dollar.

Senere blev lejligheden renoveret for yderligere 50 millioner dollar, skriver avisen.

Beholder huse i LA
Til gengæld beholder Murdoch to boliger på Vestkysten - et hus i Beverly Hills og en stor ejendom i Moraga Vineyards nær Bel-Air.

Murdoch betegner selv skilsmissen som 'fordragelig'.

I en fælles erklæring hedder det, at eks-partnerne går videre i livet i 'gensidig respekt' og med fælles interesse for de to døtres velbefindende og lykke.

Smager egen medicin
Trods de pæne ord trækker skilsmissen naturligvis overskrifter i pressen.

Her får Murdoch sin egen medicin at smage ligesom sine to tidligere engelske darlings Rebekah Brooks og Andy Coulson.

Begge var i en årrække chefredaktører for den nu lukkede britiske Murdoch-avis News of The World, hvis ulovlige metoder for tiden afdækkes ved en langstrakt retssag i London.

Se også: Murdochs eks-topchefer bliver nu tiltalt

Anklageren afslørede for nyligt, at de to skandale-bosser havde en langvarig skjult sex-affære kørende, mens de var gift med andre.

Se også: Hemmelig chef-sex i skandalepressen

1 af 3 - Vi går fra hinanden i gensidig respekt, siger Murdoch. Her ved retten i New York. (Foto: AP/ Louis Lanzano)
2 af 3 Wendi Deng så sur ud ved retten, hvilket hun næppe har grund til, selv om bodelingen holdes skjult. (Foto: AP/Louis Lanzano)
3 af 3 Mens alt endnu var godt: Rupert Murdoch og Wendi Deng ved en prisuddeling i Los Angeles sidste år. (Foto: AP/Matt Sayles)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!