Hollywood: Kvinderne er mere nøgne, men tjener mindre

Det er hårdt at tjene penge, hvis man er kvinde i Hollywood - selvom de oftere smider tøjet end mændene, tjener de mindre

Jennifer Aniston spillede sexet stripper i 'We're the Millers' - men hun tjener ikke lige så godt som sine mandlige kollegaer, der for lov at beholde tøjet på. (Foto: Planet Photos)
Jennifer Aniston spillede sexet stripper i 'We're the Millers' - men hun tjener ikke lige så godt som sine mandlige kollegaer, der for lov at beholde tøjet på. (Foto: Planet Photos)

Ligestillingen er ikke for alvor nået til verdens filmby nummer et, Hollywood.

Mens mændene skovler penge ind, tjener kvinderne i den amerikanske filmverden væsentligt mindre - og så må de endda en hel del oftere smide kludene.

Se også: Lohan viser hud på Instagram

Det viser en opgørelse, som New York Film Academy har lavet, skriver DR.

Opgørelsen afslører, at en fjerdedel af kvinderne i film enten er nøgne eller delvist nøgne på et tidspunkt i løbet af filmen. For mænds vedkommende er det kun for én ud af ti.

Se også: Filmstjerne: Jeg har ikke råd til designertøj

 

Samtidig er omkring en tredjedel af de kvinder, der ikke smider tøjet, udfordrende klædt i filmene. I mændenes tilfælde gælder det samme kun for syv procent.

Men selvom kvinderne må vise mere af deres kroppe frem, er lønschecken langt fra lige så stor som mændenes.

Se også: Hollywood-ikon: Jennifer Lawrence er for cool

De ti bedst betalte mandlige skuespillere i Hollywood hev i det forgangne år omkring 2,5 milliarder kroner hjem, mens de ti bedst betalte kvindelige skuespillere måtte nøjes med 992 millioner kroner.

Angelina Jolie er i øvrigt den bedst betalte kvinde på listen. Hun fik 180 millioner kroner for at medvirke i en enkelt film i 2013, mens hendes mandlige kollega, Robert Downey Junior, hævede 405 millioner kroner for rollen i en enkelt film.

Se også: Hollywood-stjerners yndlings-hybridbil går konkurs Hollywood-stjerners yndlings-hybridbil går konkurs

 

0 kommentarer
Vis kommentarer