Flere Dylan-klatter udstilles

På Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot udvides Dylan-udstillingen med 23 oliemalerier

Den 72-årige sanglegende viser nu yderligere 23 oliemalerier frem i Danmark. (Foto: AP)
Den 72-årige sanglegende viser nu yderligere 23 oliemalerier frem i Danmark. (Foto: AP)

I Hillerød kan man ikke få nok af amerikanske Bob Dylan, der hos de fleste er kendt for sin musik, men som også fra tid til anden skifter guitaren ud med malerpenslen.

På Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot er det lykkedes at udvide den kommende udstilling af portrætter malet af den 72-årige sanglegende, så der nu kan tilføjes 23 oliemalerier til Dylan-udstillingen.

Se også: Dylan giver sommerkoncert i Danmark

Og muligheden for at tilknytte de ekstra malerier er kommet på en ganske særlig baggrund, oplyser museet i en pressemeddelelse.

23 malerier mere
- Under en rejse til USA mødtes museumsdirektør Mette Skougaard med Bob Dylans agent, der helt uventet kunne tilbyde museet også at udstille The New Orleans Series.

- Nu er de i fuld sving med at skabe rum til yderligere 23 store oliemalerier i nogle af de netop færdigrestaurerede stuer på Frederiksborg Slot, skriver museet.

The New Orleans Series rummer scener fra det 20. århundrede med særlig vægt på 1940'erne og 1950'erne, forklarer Mette Skougaard.

Derudover er museet i Hillerød det kun andet i verden, der får mulighed for at udstille værkerne.

- Vi er helt overvældede over også at kunne udstille denne store serie af billeder sammen med portrætserien Bob Dylan: Face Value, siger museumsdirektøren.

Forskellige serier
- De to serier er nok forskellige, men du fornemmer tydeligt, at det er samme kunstner, uddyber hun.

Det er først i de senere år, at Bob Dylan er begyndt at udstille kunstværker. Han har dog tegnet og malet, siden han var ung, oplyses det.

- Bob Dylan er et levende ikon i kraft af den kulturelle indflydelse, som han har haft overalt i den vestlige verden, siger Mette Skougaard.

- Vi er lykkelige for at kunne give mulighed for ikke mindst at udstille hans arbejde med portrætgenren på Danmarks nationale portrætgalleri, lyder det fra museumsdirektøren.

De to serier kan ses på Det Nationalhistoriske Museum fra den 17. april til den 3. august.

0 kommentarer
Vis kommentarer