Rosemary Murphy død 87 år gammel

Klassiske film, sæbeoperaer og nyere film lavede Murphy, der døde af spiserørskræft

Rosemary Murphy ses her i en scene fra filmen'To Kill a Mockingbird', hvor hun spillede overfor Gregory Peck.(Foto: Getty Images)
Rosemary Murphy ses her i en scene fra filmen'To Kill a Mockingbird', hvor hun spillede overfor Gregory Peck.(Foto: Getty Images)

Rosemary Murphy er død - hun blev 87 år.

Skuespillerinden lavede både klassiske film, sæbeoperaer og såmænd også en del nyere film.

Franklin D. Roosevelt

Den Emmy Award-vindende skuespillerinde, som måske er mest kendt for sin rolle som Maudie Atkinson i 'To Kill a Mockingbird' ved siden af Gregory Peck i 1962, døde i lørdags i New York, fortæller hendes agent Alan Willig til The Hollywood Reporter.

Murphy, der vandt en Emmy for at portrættere Franklin D. Roosevelts mor i miniserien 'Eleanor og Franklin' i 70'erne, døde i sit hjem - kortvarigt efter at være blevet diagnosticeret med spiserørskræft.

Murphys skuespilskarriere begyndte på scenen, og hun blev nomineret til en Tony Award for at være hovedskuespillerinde eller skuespillerinde i et stykke tre gange. For 'Period of Adjustment' i 1961, 'Any Wednesday' i 1964 og 'A Delicate Balance' i 1967.

Den tyskfødte skuespillerinde var også kendt for hendes arbejde på sæbeoperaer som 'All My Children' og 'Another World'.

Hun optrådte også i en række kendte serier, blandt andre 'Columbo', 'Magnum, P.I.', 'Murder, She Wrote', der jo sendes på TV 2 for tiden under titlen 'Hun så et mord', 'Law and Order' og 'Frasier'.

Gyserfilm

Murphy - der spillede sammen med en ung Meryl Streep i 1977-filmen 'Julia' - spillede på det seneste med i 'The Savages' med Phillip Seymore Hoffman fra 2007, gyserfilmen 'After.Life' fra 2009 med Christina Ricci og Liam Neeson, og så sin sidste film, 'The Romantics' fra 2010, hvor hun spillede Grandma Hayes.

Hun efterlader fire børn fra sit ægteskab med den engelske skuespiller Reginald Marsh, der døde i 2001.

0 kommentarer
Vis kommentarer