Knust af sorg efter selvmord: Nu taler Robin Williams' børn

Den afdøde verdensstjernes børn sørger over tabet af deres far, men giver også kritikerne tørt på

Robin Williams efterlader sig tre børn - her er han med sin eneste datter Zelda Rae Williams. (Foto: AP)
Robin Williams efterlader sig tre børn - her er han med sin eneste datter Zelda Rae Williams. (Foto: AP)

- Selv om jeg aldrig nogensinde kommer til at forstå, hvordan en så højt elsket mand ikke kunne finde plads i sit hjerte til at blive her, giver det en lille smule trøst at vide, at vi deler vores sorg og tab med millioner (af mennesker, red.). Det hjælper ikke på smerten, men i det mindste ved utallige andre nu, at vi bærer på den, og så mange har tilbudt at hjælpe til at lette på den. Tak for det.

Sådan siger 25-årige Zelda Rae Williams efter sin fars Robin Williams død.

Den Oscar-belønnede skuespiller og komiker blev fundet død mandag i sit hjem i Tiburon i det nordlige Californien, hvor han ifølge amerikansk politi havde hængt sig.

Fans sørger over Robin Williams i Hollywood. (Foto: AP) Intl. kendte - 12. aug. 2014 - kl. 20:14 Robin Williams hængte sig selv i bælte  

Verdensstjernen efterlader sig udover millioner af fans tre børn, Zelda Rae, Cody Alan og Zachary Pym, som nu taler om tabet af deres elskede far. Det rapporterer abc News.

Børnene så sidste gang deres far for tre uger siden, da de fejrede hans 63 års fødselsdag.

- Min sidste dag med ham var hans fødselsdag, og jeg vil altid være taknemmelig over, at mine brødre og jeg fik lov til at tilbringe den dag alene med ham, hvor vi både udvekslede gaver og grin. Han var altid varm - selv i sine mørkeste øjeblikke, siger Robin Williams' eneste datter Zelda Rae Williams i en udtalelse, som den afdøde skuespillers talspersoner har udsendt på vegne af børnene.

Robin Williams så godt ud for tre uger siden, da han fyldte 63 år. (Foto: Twitter) Intl. kendte - 12. aug. 2014 - kl. 13:52 Robin Williams' sidste tweets

Datteren, der ligesom sin far er skuespiller, påpeger, at familien altid har forsøgt at værne om privatlivet:

- Det var vores måde at beholde noget, som bare var vores, med en mand, som vi delte med hele verden. Men nu er det væk, og jeg føler mig totalt blottet.

Midt i sorgen har hun dog overskud nok til at sende en bredside af sted til kritikerne af hendes far:

- Til dem, som han rørte, som sender venlige ord, I skal vide, at en af hans yndlingsting i verden var at få jer til at grine. Hvad angår dem, som sender negativitet, I skal vide, at en lille, fnisende del af ham sender en flok duer til jeres hus for at skide på jeres bil. Lige efter, at I har vasket den. I sidste ende elskede han jo også at le..., lyder det.

Børn og barnlige sjæle husker ham for rollen som Mrs. Doubtfire, hvor en skilsmisseramt mand strakte sig langt for at få lov til at se sine børn.
Det skete ved dagligt at iføre sig et udførligt kostume som en ældre dame, som blev ansat til at passe de tre børn.
Den udadtil sprudlende, energiske og geniale skuespiller og komiker havde også i virkelighedens verden tre børn, som nu sidder tilbage uden deres far. (Foto: AP) Intl. kendte - 12. aug. 2014 - kl. 07:57 Robin Williams' sidste hilsen til datteren  

Noget af det sidste, Robin Williams gjorde, før hans børn mandag fik den uforståelige besked om hans død, var at hylde Zelda Rae Williams på Instagram og Twitter:

'Tillykke med fødselsdagen frøken Zelda Rae Williams! Et kvart århundrede, men altid min baby-pige. Tillykke. Elsker dig!', lød superstjernens og faderens fødselsdagshilsen, som blev hans allersidste hilsen på de sociale netmødesteder.

Fire måneder tidligere var et af hans tre børn også i fokus på superstjernens Instagram-profil, da Robin Williams postede en kærlig fødselsdagshilsen til ældstesønnen Zachary Pym Williams.

Han siger om tabet af sin far:

- I går mistede jeg min far og bedste ven, og verden blev en smule mere grå. Jeg vil bære hans hjerte med mig hver dag. Jeg beder dem, som elskede ham, om at huske ham ved at være ligeså blide, venlige og generøse, som han var. Prøv at bringe glæde til verden, ligesom han gjorde,

Fra lillebror Cody Alan Williams lyder det:

- Der findes ikke ord, som er stærke nok til at beskrive den kærlighed og respekt, jeg nærer for min far. Verden vil aldrig blive den samme uden ham. Jeg vil savne ham og tage ham med mig alle steder resten af mit liv, og jeg vil altid se frem til det øjeblik, hvor jeg ser ham igen.

Se også: Preben Kristensen: Robin har gjort indtryk på os alle

Robin Williams fik Zachary Pym Williams sin første kone Valerie Velardi, mens Zelda Rae Williams og Cody Alan Williams blev til sammen med ældstesønnens barnepige Marsha Garces.

(Foto: AP) Intl. kendte - 12. aug. 2014 - kl. 05:47 Robin Williams er død  

Verden er blevet et mørkere sted
Hun kommer også til orde i udtalelsen ovenpå sin eksmands død:

- Mit hjerte er revet helt itu og spredt over hele planeten med jer allesammen. Husk den blide, kærlige, generøse - og ja, strålende og sjove - mand, som Robin Williams var. Mine arme er viklet om vores børn, mens vi sammen tumler med både at hylde den mand, vi elsker, og samtidig håndtere dette uoverskuelige tab.

Zelda Rae Williams slår fast, at ikke kun hendes verden, men hele verden efter hendes fars død altid vil være 'en lille smule mørkere, mindre farverig og mindre fuld af latter i hans fravær'.

- Vi bliver bare nødt til at arbejde dobbelt så hårdt for at fylde den op igen, lyder det fra den unge kvinde, som siden beskeden om dødsfaldet har været åben på sociale netmødesteder som Instagram og Twitter.

Nu tyder meget dog på, at hun har fortrudt sin åbenhed på de sociale medier:

'Jeg er ked af det. Jeg skulle have holdt mig fra det. Sletter dette fra mine enheder et godt stykke tid, måske for evigt. Det vil tiden vise. Farvel', lyder den seneste opdatering - tirsdag morgen lokal dansk tid - på Twitter, hvor Zelda Rae Williams linker til sin udtalelse om sin fars død på det sociale netmødested Tumblr.

Læs hele Zelda Rae Williams' udtalelse her.

0 kommentarer
Vis kommentarer