Apple tavs i nøgen-skandale

En hacker har angiveligt fået adgang til kendis-kvinders iCloud-konti - Apple har endnu ikke meldt noget ud i sagen

Jennifer Lawrence er blandt de kendisser, der har fået spredt nøgenbilleder af sig på nettet. Her ses hun til X-Men-premiere i maj. (Foto: Splash-video)

Hvis det er rigtigt, at den hacker, der i nat offentliggjorde adskillige nøgenbilleder af blandt andre Jennifer Lawrence, Kate Upton og Rihanna, har fået fat i de pikante billeder via Apple-tjenesten iCloud, står IT-giganten formentligt med noget af et forklaringsproblem i forhold til deres sikkerhed.

Hackeren påstår, at han har hacket sig ind på lidt over 100 kendiskvinders iCloud-konti og herfra har fået fingrene i det ene nøgenbillede efter det andet af stjernerne - blandt andet skulle han angiveligt være i besiddelse af omkring 60 billeder af Jennifer Lawrence, hvor hun er enten topløs, bundløs eller helt nøgen, ligesom han angiveligt også skulle have kopieret en to minutter lang sexvideo, hvor Oscar-vinderen giver en mand oralsex.

Jennifer Lawrence er bare et af ofrene i nøgenskandalen. (Foto: AP) Intl. kendte - 1. sep. 2014 - kl. 07:56 Hollywood ramt af kæmpe nøgenskandale

Apple har dog indtil videre forholdt sig fuldstændig tavs i den celebre sag, og det er ikke officielt bekræftet, at det er via Apple-tjenesten, at hackeren har fået adgang til billederne.

iCloud er en online lagertjeneste, hvor Applebrugere kan gemme deres filer på decentrale servere. Blandt andet er det muligt at indstille sin mobiltelefon til at synkronisere direkte med iCloud, så et billede - så snart det bliver taget - også gemmes på serveren. Sidste sommer havde iCloud 320 millioner brugere. Som standard har hver bruger 5 GB lagerplads til sin rådighed, men der kan købes ekstra plads op til 50 GB.

Intl. kendte - 1. sep. 2014 - kl. 09:32 Nettet går amok over nøgne Jennifer Lawrence

Selvom det ikke er bekræftet, at billederne stammer fra iCloud, virker det dog ikke usandsynligt. Tidligere i år fortalte eksempelvis Jennifer Lawrence til MTV, at hun bruger iCloud.

- Min iCloud bliver ved med at sige, at jeg skal lave en back up af den, men jeg aner ikke, hvordan jeg skal backe den op. Så gør det dog selv, sagde hun.

Desuden viser flere af billedernes metadata ifølge den britiske avis The Independent, at størstedelen af nøgenbillederne af kendis-kvinderne er taget med Apple-enheder.

En anonym hacker er angiveligt i besiddelse af en sexvideo med Jennifer Lawrence. (Foto: AP) Intl. kendte - 1. sep. 2014 - kl. 10:37 Hacker vil have penge for sexvideo af Jennifer

Det er ikke første gang, at der er blevet sat fokus på sikkerheden i forbindelse med iCloud. I maj i år skrev den hollandske avis De Telegraaf, at to hackere havde udviklet programmet duolCi - som er iCloud stavet bagfra - som kan tilgå låste iPhones og iPads uden at indtaste iCloud-brugernavn og adgangskode.

Ligeledes i maj måned skete der flere såkaldte iJackings, hvor en hacker via nettet spærrede en lang række iPhones og iPads i Australien, så brugerne ikke kunne få adgang til deres enheder.

Ifølge Business Insider er det mest sandsynlige scenarie, at hackeren ikke har hacket sig direkte ind på kendis-kvindernes iCloud-konti, men over længere tid har fulgt deres online aktivitet og så på et tidspunkt har fået opsnuset deres brugernavn og password til tjenesten.