FBI undersøger nøgen-læk

Hackere risikerer lange fængselsstraffe for at stjæle og dele billeder af Hollywood-stjerner

()
()

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, går nu ind sagen om de hundredvis af nøgenbilleder af blandt andet Hollywood-skuespillere, der blev lækket af hackere søndag og mandag.

- Vi er bekendt med påstandene om ulovlig indtrængen på computere og den ulovlige deling af materialet med højt profilerede personer, og vi undersøger nu sagen, lyder det i en udtalelse fra FBI.

Smækre Kate Upton er en af de kendisser, der har fået hacket private nøgenbilleder. (Target Press) Intl. kendte - 1. sep. 2014 - kl. 18:30 Klik ikke på Hollywood-babserne

Blandt de mest kendte personer, der er blevet lækket billeder af, er den 24-årige skuespiller og Oscarvinder Jennifer Lawrence. Ifølge sin talsmand har Lawrence kontaktet myndighederne, efter at billederne af hende angiveligt er blevet stjålet fra hendes computer.

- Vi vil retsforfølge alle, der deler de stjålne billeder af Jennifer Lawrence, lyder det.

Foruden Jennifer Lawrence er der også blevet delt billeder af skuespillerne Kirsten Dunst og Kate Upton samt op mod 100 andre kvinder.

Jennifer Lawrence - også private sexfilm er på. (AP Photo) Intl. kendte - 1. sep. 2014 - kl. 17:06 Sex-film med Jennifer Lawrence på vej

Computergiganten Apple har også iværksat en undersøgelse af sin iCloud-service, hvor brugere kan lagre billeder og dokumenter virtuelt. Det er angiveligt fra iCloud, at det er lykkedes hackere at finde frem til billederne. Således ses Jennifer Lawrence med en iPhone på flere af de lækkede billeder.

- Vi tager vores brugeres privatliv meget seriøst og undersøger nu disse påstande, siger Apple-talsmand Nat Kerris til Bloomberg News.

De indtil videre ukendte hackere begyndte at lække billederne søndag på siden 4chan, og kort efter blev de delt på diverse hjemmesider og sociale medier. Det er dog uvist, hvor mange af billederne der er ægte.

Rihanna, Candica Swanepoel og Kim Kardashian skulle også være ofre for nøgen-hackeren. (Fotos AP og Target Press) Intl. kendte - 1. sep. 2014 - kl. 15:35 Her er nøgen-listen: De er blevet hacket

Skuespilleren Kirsten Dunst, som blandt andet har lavet film med Lars von Trier, bekræfter dog indirekte, at der er blevet delt billeder af hende.

- Tak, iCloud??, skrev hun på Twitter mandag.

Hvis det lykkes FBI at finde frem til hackerne, risikerer de lange fængselsstraffe. I 2012 blev en mand idømt 10 års fængsel for at lække nøgenbilleder af blandt andet kendisserne Scarlett Johansson, Mila Kunis og Christina Aguilera.