Ben Affleck efter censur-kritik: Undskyld

Den amerikanske skuespiller Ben Affleck fortryder nu, at han fik tv-hold til at udelade kompromitterende dele af sin slægts historie

Ben Affleck forklarer i et opslag på Facebook, at han fortryder sine oprindelige tanker om, at slaveriet skulle holdes ude af et tv-program. (Foto: AP)
Ben Affleck forklarer i et opslag på Facebook, at han fortryder sine oprindelige tanker om, at slaveriet skulle holdes ude af et tv-program. (Foto: AP)

Det er ikke alt i fortiden, der er lige glorværdigt. Det måtte Ben Affleck indse, da han under sin medvirken i et tv-program om slægtsforskning fik afsløret en slaveejer blandt sine forfædre.

Den prisbelønnede skuespiller var så flov over opdagelsen, at han bad om, at det blev udeladt fra det færdige program i serien 'Finding Your Roots'. Men det var en fejl, indser han nu.

I et opslag på sin Facebookside forklarer Ben Affleck sine overvejelser.

- Jeg fortryder mine oprindelige tanke om, at det med slaveriet skulle holdes ude af historien. Vi fortjener hverken at tage ære eller skyld for vores forfædres gerninger, skriver han.

Det er godt nok mange år siden, men denne mand stammer fra en slaveejer i USA. (Foto: AP) Intl. kendte - 19. apr. 2015 - kl. 21:50 Batman ville skjule slavefortid

Se også: Er Supermand bange for at flyve?

Artiklen fortsætter under billedet...

Ben Affleck som Daredevil. (Foto. All Over)
Ben Affleck som Daredevil. (Foto. All Over)
 

Det var organisationen WikiLeaks, der systematiserer lækkede dokumenter på internettet, der for nylig kunne afsløre de manglede klip fra programmet om Afflecks aner.

Afsløringen satte efterfølgende gang i en heftigt debat, hvor Ben Affleck blandt andet blev kritiseret for at forsøge at udøve censur.

Ben Affleck mener dog ikke selv, at hans appel til produktionslederne på 'Finding Your Roots' kvalificerer som censur.

- Det er også vigtigt at huske, at det her ikke er en nyhedsudsendelse, siger Ben Affleck og fortsætter:

- Det forudsættes, at programmet ikke er uærligt, men din villighed til at deltage skal også respekteres. Derfor vil der ikke blive inkluderet ting, som du mener, vil sætte din familie i forlegenhed, forklarer han.

Filmmagasinet - 16. apr. 2015 - kl. 13:12 Her er det første lillebitte klip fra 'Batman v Superman'

Når alt kommer til alt er Ben Affleck dog glad for debatten.

- Graden af interesse i denne historie illustrerer, hvordan vi som nation stadig slås med slaveriets frygtelige efterdønninger.

- Selvom jeg ikke bryder mig om, at den fyr er en af mine forfædre, er jeg glad for, at det aspekt af vores lands historie stadig er noget, der bliver diskuteret og talt om, skriver han.

Læs hele Ben Afflecks opslag på Facebook HER

Ben Affleck er i mod, at man gør kriminelle til berømtheder. (Foto: AP) Intl. kendte - 31. dec. 2014 - kl. 17:14 Affleck: Hvorfor behandler vi kriminelle som berømtheder?

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere