Bille Augusts datter er stjerne i Berlin

Den 24-årige Alba August nyder livet som Shooting Star under filmfestivalen i Berlin

Alba August er her i Berlin aktuel i filmen 'Unge Astrid', hvor hun spilles selveste hovedrollen som en ung udgave af den svenske forfatter Astrid Lindgren. (Foto: Erik Molberg Hansen)
Alba August er her i Berlin aktuel i filmen 'Unge Astrid', hvor hun spilles selveste hovedrollen som en ung udgave af den svenske forfatter Astrid Lindgren. (Foto: Erik Molberg Hansen)

BERLIN(Ekstra Bladet): Der er masser af opmærksomhed omkring den 24-årige Alba August, der er datter af den kendte danske filminstruktør Bille August og den kende svenske skuespillerinde og også filminstruktør Pernilla August.

Alba August er nemlig udtaget som såkaldt 'Shooting Star' her i Berlin, hvor hun sammen med ni andre unge europæiske skuespillere er udvalgt som et særligt talent, som man skal holde øje med i i fremtiden. Da Ekstra Bladet endelig får taletid med Alba August har hun netop afsluttet tre interviews med tre europæiske tv-stationer.

Alle i familien arbejder med film
- Det er virkelig stort for mig at være her og tale med alle de andre unge shooting-stars fra hele Europa.

Hvordan har det været at gå i din mor og fars fodspor?

- Det har været virkeligt godt for mig at have forældre, der arbejder i den samme branche. Jeg kan udveksle erfaringer med dem og spørge dem til råds, siger Alba August til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Og som barn har jeg været på rigtig mange filmset og diverse teatre. Og i dag føler jeg også, at et filmset er et sikkert og godt sted for mig at være.

Nu er du halvt dansk og halvt svensk. Hvor føler du, at du hører mest hjemme som skuespiller.

- Jeg taler både dansk og svensk. Jeg er meget heldig, fordi jeg derfor har to lande, som jeg umiddelbart kan arbejde i, fordi jeg behersker begge sprog.

Hvornår besluttede du dig for at blive skuespiller?

- Jeg har altid arbejdet meget med teater. Men det var først, da jeg kom på filmskolen i Danmark, at jeg for alvor kunne sige, at det her skal være mit job og ikke bare en hobby.

Alba August fortæller i øvrigt, at hendes storesøster Asta er også skuespiller.

- Hun kunne desværre ikke komme med her til Berlin. Hun er nemlig i gang med et teaterstykke i Danmark, siger Alba August, der har det godt med, at både hendes søster, far og mor arbejder i filmbranchen. 

Her ved filmfestivalen i Berlin er Alba August aktuel i filmen 'Unge Astrid' i hovedrollen som selveste den svenske forfatter Astrid Lindgren. Filmen er instrueret af den danske filminstruktør Pernille Fischer Christensen.

Skandinaviens befolkning næsten udslettet
Og Alba August er også færdig med optagelserne til den første danske netflix-serie 'The Rain', der foregår i en postapokalyptisk tid seks år efter en brutal virus har udslettet størstedelen af den skandinaviske befolkning.

Her spiller Alba August pigen i et ungt søskendepar, der tilslutter sig en gruppe unge overlevende og begiver sig ud for at finde ud af, om en ny verden er opstået et andet sted. De håber alle, at søskendeparrets far er et sted derude med svar. Udenfor det civiliserede samfunds regler har hver af de unge medlemmer af gruppen frihed til at være, den de vil. Men de kæmper med sig selv og det faktum, at der selv i en post-apokalyptisk verden er kærlighed, jalousi, overgangen fra barn til voksen og alle de problemer, som de troede, de havde efterladt, da civilisationen forsvandt.

 

Alba August smiler til Ekstra Bladet lige før interviewet. (Foto: Ekstra Bladet/Kim Kastrup)
Alba August smiler til Ekstra Bladet lige før interviewet. (Foto: Ekstra Bladet/Kim Kastrup)
 

1 af 2 Alba August smiler til Ekstra Bladet lige før interviewet. (Foto: Ekstra Bladet/Kim Kastrup)
2 af 2 Alba August er her i Berlin aktuel i filmen 'Unge Astrid', hvor hun spilles selveste hovedrollen som en ung udgave af den svenske forfatter Astrid Lindgren. (Foto: Erik Molberg Hansen)
7 kommentarer
Vis kommentarer