Clarkson raser mod BBC

Han føler sig presset, fordi han mistede sin mor, sit hus og sit job inden for et år

Jeremy Clarkson mener, at han blev presset så hårdt, at al balladen opstod. Foto: All Over
Jeremy Clarkson mener, at han blev presset så hårdt, at al balladen opstod. Foto: All Over

Jeremy Clarkson bad flere gange BBC om at få fred, fordi han følte sig presset, og  - mener han - derfor reagerede uhensigtsmæssig, da presset fortsatte.

- Min mor var lige gået bort. Så jeg bad dem om at være søde at lade mig få fred. Men det ville de ikke. Det var en vanskelig tid, fortæller den tidligere Top Gear-vært i The Times, skriver Dagbladet.

Efter at han i en årrække var en af BBC's mest profilerede programværter i spidsen for det populære 'Top Gear', blev han fyret øjeblikkelig, da han slog på 'Top Gear'-producenten Oison Tymon under en optagelse.

De tre herrer arbejder nu for Amazon. Foto: AP
De tre herrer arbejder nu for Amazon. Foto: AP
 

Den 55-årige Clarkson har altid haft et heftigt temperament, men fysiske overgreb havde han ikke tidligere kastet sig ud i.

I et langt interview i The Times fortæller han nu om sit svære og omtumlede forhold til sin tidligere arbejdsgiver. Blandt andet om at blive efterforsket for racisme.

Se også: Her er den nye 'Top Gear'-vært

Han er ved flere lejligheder havnet i ballade på grund af racistisk betonede kommentarer - F.eks. var der en episode i Burma under nogle 'Top Gear'-optagelser i 2014. Her skal Clarkson være kommet med nedsættende kommentarer om en asiatisk mand.

Men i dag er den tidligere 'Top Gear'-vært rasende på BBC.

Morens dødsfald tog hårdt på ham, og derfor bad han sin arbejdsplads om ikke at efterforske bl.a. Burma-episoden.

Især er han vred på BBC-chefen Danny Cohen, som Clarkson mener, var med til at trække tæppet væk under ham i det vanskelige år.

- På et år mistede jeg min mor, mit hus og mit job. Hvordan tror du, at jeg havde det? spørger han retorisk.

James May og Ricchard Hammond fulgte Clarkson, da han blev fyret fra BBC. Foto: PR
James May og Ricchard Hammond fulgte Clarkson, da han blev fyret fra BBC. Foto: PR
 

Hverken BBC eller Cohen har kommenteret udtalelserne.

Men der har været mange andre kontroversielle episoder i Clarksons lange 'Top Gear'-tid.  Blandt andet har han sagt, at Londons taxi-chauffører med indvandrerbaggrund lugter grimt.

Jeremy Clarkson er ved at udvikle et nyt tv-program. Indtil da kan han ses i en reklamefilm for Amazon. (Foto: AP) Intl. kendte - 30. nov. 2015 - kl. 19:10 Blev fyret fra 'Top Gear': Sådan tjener han penge nu

Tymon sagsøgte Clarkson for det fysiske angreb, og det medførte, at den 55-årige måtte af med 100.000 pund i erstatning , hvilket cirka svarer til en mio. kroner.

'Top Gear' var et af BBCs mest populære programmer med et kæmpe seertal og en årlig indtjening på omkring 600 mio. kr.

Om arvtagerne Chris Evans og Matt LeBlanc kan leve op til det, må tiden vise.

Sammen med de to andre 'Top Gear'-drenge, James May og Ricchard Hammond, skal Clarkson nu lave et nyt bilprogram for Amazon.

80 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Hent flere