Cosby-dommer frygter mediekaos

Dommer håber, at medierne ikke dominerer Bill Cosby-retssag, som det var tilfældet med O.J. Simpsons drabssag

Bill Cosby blev kendt som hele Amerikas tv-far. Nu er han anklaget for adskillige seksuelle overgreb. Foto: AP
Bill Cosby blev kendt som hele Amerikas tv-far. Nu er han anklaget for adskillige seksuelle overgreb. Foto: AP

Den amerikanske skuespiller og komiker Bill Cosby har ingen planer om at vidne, når en retssag om beskyldninger om seksuelle overgreb begynder mod ham mandag i Pennsylvania.

Det skriver nyhedsbureauet AP på sin hjemmeside.

Den 79-årige Cosby har tidligere forklaret over for CNN, at han ikke ønsker at deltage i den del, hvor han skal krydsforhøres af anklageren af frygt for at blive misforstået.

Bill Cosby på vej ud fra en høring i Montgomery County Courthouse. Foto: AP Intl. kendte Anklaget for over 50 overgreb: Bill Cosby afviser at vidne

Omvendt har den 44-årige Andrea Constand ikke noget imod at blive krydsforhørt.

Hun anklagede i 2004 den berømte skuespiller for at have bedøvet og misbrugt hende i Cosbys hjem i Pennsylvania i begyndelsen af samme år.

I denne uge indtager hun vidneskranken og fortæller sin historie offentligt for første gang.

Bill Cosby har været under anklage for at have krænket og seksuelt overgrebet mere end 50 kvinder gennem de seneste år. Nu skal han snart i retten. Foto: AP/James Robinson Intl. kendte Dommer sætter dato på sexsag mod Bill Cosby

Bill Cosby har erklæret sig uskyldig og siger, at det intime samvær mellem ham og Andrea Constand skete med begge parters accept.

Skuespilleren har ligeledes erklæret sig uskyldig i anklagerne fra flere end 50 andre kvinder, som anklager skuespilleren for at have forgrebet sig på dem.

Dommer Steven O'Neil håber at kunne afholde medierne fra at dominere sagen, som det var tilfældet med O.J. Simpsons drabssag.

Ligesom i Simpson-sagen vil juryen i retssagen mod Bill Cosby være isoleret fra offentligheden. Omvendt vil kameraer ikke være tilladt i retssalen i Pennsylvania, som det var tilfældet i O.J.-sagen.

Bill Cosby har været under anklage for at have krænket og seksuelt overgrebet mere end 50 kvinder gennem de seneste år. Nu skal han snart i retten. Foto: AP Intl. kendte Sexanklaget Cosby skifter advokat igen, igen, igen

- Vi har haft O.J.-tømmermænd i mange år, siger professor på Loyola Law School Laurie Levensen ifølge AP.

- Som dommer bekymrer du dig om, at advokaterne præsenterer beviserne retfærdigt, og at du har en jury, der gør sit arbejde og ikke bliver påvirket af det, der foregår uden for retssalen, siger hun.

Flere end 50 kvinder har anklaget Bill Cosby for overgreb, og mange påstår, at han bedøvede dem med piller og misbrugte dem seksuelt.

Selv forklarer Bill Cosby de mange anklager med, at kvinderne har ønsket at begå karaktermord på ham.

Bill Cosbys advokater kæmper med næb og klør for at beskytte den aldrende komiker. Foto. AP Intl. kendte Cosby kæmper mod telefonsamtale

45 kommentarer
Vis kommentarer