Cosbys kone tvunget til at vidne

Camille Cosby kan ikke blive fritaget for at besvare spørgsmål om sin mand, Bill Cosby, slår retten fast

Bill og Camille har været gift siden 1964. Billedet er fra november 2015. (Foto: All Over)
Bill og Camille har været gift siden 1964. Billedet er fra november 2015. (Foto: All Over)

År 2015 blev bestemt ikke komikeren Bill Cosbys år, tværtimod har overskrifterne året igennem været præget af anklager om bedøvelse og seksuelle overgreb på en stribe kvinder. Og de sidste dage af året blev ikke meget anderledes.

Camille Cosby har fungeret som komikerens manager, men en ægtefælle er normalt beskyttet mod at vidne mod sin mand. (Foto: AP) Intl. kendte - 20. dec. 2015 - kl. 16:32 Bill Cosbys kone trækkes ind i retssag

30. december blev Bill Cosby for første gang sigtet for et overgreb i 2004 på Andrea Constand. Dagen efter afslog retten i Massachusetts Bill Cosbys kone Camille Cosbys anmodning om at blive fritaget for at vidne i en sag, hvor syv kvinder har anklaget hendes mand.

- Jeg finder intet belæg for fru Cosbys argumenter, og afslår derfor hendes anmodning, lyder det i afgørelsen fra dommeren David H. Hennessy, ifølge magasinet People.

Se også: Cosby forbavset over sigtelse - troede sagen var lukket

Camille Cosby har forsøgt at blive fritaget fra vidnebænken ved at referere til, at hun ifølge loven ikke behøver vidne mod sin mand i en sag, der omhandler hans seksuelle tilbøjeligheder.

- Hun hævder, at hendes vidneindkaldelse strider mod 'den stærke offentlige interesse i at beskytte fortroligheden i et ægteskab' og nævner også 'skammen og forlegenheden ved at skulle svare på spørgsmål om sagsøgtes påståede utroskab og seksuelle forbrydelser', lyder det i dommerens overvejelser.

Foto: AP Intl. kendte - 30. dec. 2015 - kl. 21:02 Her ankommer Cosby til retten: Kaution på 1 million dollar

- Disse er ikke uvæsentlige overvejelser, men de opvejer ikke den potentielle betydning af fru Cosbys vidneforklaring. Hendes rolle som sagsøgtes kone og manager gør det sandsynligt, at fru Cosby besidder oplysninger, der er relevante for begge parters anklager eller forsvar, og som er nødvendige for sagen, lyder dommerens konklusion.

Camille Cosbys skal efter planen vidne 6. januar. Hendes advokater agter dog at anke beslutningen, skriver Camille Cosbys advokat Monique Pressley i en officiel udtalelse til magasinet People.

Bill Cosby skal atter for retten. Foto: AP Intl. kendte - 30. dec. 2015 - kl. 16:34 Cosby anklages nu for helt frisk voldtægt

9 kommentarer
Vis kommentarer