Depardieu bandlyst fra ukrainsk tv

13 prorussiske skuespillere og sangere er fremover ikke at finde i tv, radio og biografer i Ukraine

Gérard Depardieu er ikke velkommen i Ukraine og nu må han heller ikke vises på tv eller i landets biografer. (Foto: AP)
Gérard Depardieu er ikke velkommen i Ukraine og nu må han heller ikke vises på tv eller i landets biografer. (Foto: AP)

Den franske filmstjerne Gérard Depardieu er et af de navne, ukrainske tv-seere og biografgængere fremover må undvære.

Ukraines kulturministerium fremlagde lørdag sin sorte liste med i alt 13 skuespillere og sangere, hvis holdninger ifølge den ukrainske regering er for prorussiske.

Se også: Filmstjerne bandlyses fra Ukraine

De 13 betragtes som 'en trussel mod den nationale sikkerhed', fordi de bakker op om den russiske præsident Vladimir Putins annektering af Krim-halvøen og hans støtte til de prorussiske oprørere i det østlige Ukraine.

Fremover er det forbudt at afspille sange i radioen med de bandlyste kunstnere, og for skuespillernes vedkommende vil de film, de medvirker i, blive forbudt i Ukraines biografer og på tv.

Det oplyser kulturministeriets talsperson, Darina Glustjenko, til nyhedsbureauet AFP.

Depardieu har været russisk statsborger siden 2013, hvor han i protest mod skattereglerne i sit hjemland, Frankrig, rykkede teltpælene op. Han bor til daglig i Belgien, men hans ven Vladimir Putin har givet ham russisk statsborgerskab.

Se også: Minister: Drikfældig fransk skuespiller er en trussel mod Ukraine

Depardieu har bakket op om Putins politik over for Ukraine. Det har skabt vrede i den ukrainske regering og medførte i juli et femårigt indrejseforbud til den 66-årige franske skuespiller.

Blandt de andre navne på Ukraines sorte liste finder man den 77-årige russiske sanger Iosif, hvis borgerlige navn er Joseph Kobzon.

Se også: Depardieu: Jeg holder stadig af Putin

Crooneren, der også er kendt som 'den sovjetiske Frank Sinatra', er i forvejen underlagt europæiske sanktioner på grund af sin støtte til de prorussiske oprørere i det østlige Ukraine, og fordi han har givet koncerter i den oprørskontrollerede region Donetsk, hvor han er født.

Se også: Putin giver Dépardieu statsborgerskab
Se også: Fuld Gérard Dépardieu tisser på gulvet i fly

8 kommentarer
Vis kommentarer