DiCaprio på charmeoffensiv i Vatikanet

Leonardo DiCaprio var i audiens hos paven, hvor de to diskuterede klodens miljøproblemer

DiCaprio får måske guddommelig hjælp til at vinde en en Oscar. (Foto: AP)
DiCaprio får måske guddommelig hjælp til at vinde en en Oscar. (Foto: AP)

Der har været meget snak om, at Leonardo DiCaprio måske endelig kan tage en Oscar-statuette med hjem efter sin præstation i 'The Revenant', men måske føler 'Inception'-stjernen alligevel, at han kunne bruge lidt guddommelig indgriben.

For DiCaprio har netop været på besøg hos pave Frans, og de to førte en samtale, hvor skuespilleren med det italienske efternavn gav prøver på sine sprogkundskaber.

- Deres Hellighed, tak for at give mig denne private audiens med dig, indledte DiCaprio på italiensk ifølge ABC News.

Det var dog først og fremmest klimaet, som de to talte om, mens DiCaprios Oscar-chancer i hvert fald ikke blev nævnt højlydt. Den 41-årige skuespiller og den argentinske pave deler nemlig begge to en stærk bekymring for miljøet.

Derfor forærede DiCaprio også den katolske kirkes leder en bog af den hollandske maler Hieronymus Bosch, der har malet billedet 'Lysternes have', som for skuespilleren symboliserer jordens miljøproblemer.

Miljø-kæmper
'Lysternes have', som hang over DiCaprios barneseng, er et tredelt motiv, der i første del viser Adam og Eva, derefter et landskab med fabeldyr og nøgne mennesker og til sidst helvedet og alle dets pinsler.

- Som barn forstod jeg ikke helt, hvad det betød, men gennem mine barneøjne repræsenterede det en planet. Et utopia, som vi havde fået foræret, overbefolkningen, udskejelserne, og i det tredje panel ser man en formørket himmel, der for mig repræsenterer, hvad vi gør ved miljøet, fortalte DiCaprio til paven, denne gang på engelsk.

DiCaprio har længe været involveret i miljøkampen gennem sin egen fond, og forleden donerede han 102 millioner kroner til miljøprojekter.

13 kommentarer
Vis kommentarer