Disneysanger inspireret af gammelt hit

Til påske får en ny 'Løvernes Konge'-film premiere. Her fortæller sanger Beau Black, hvordan han har lavet musikken til filmen

Beau Black (Foto: All Over).
Beau Black (Foto: All Over).

'Hakuna Matata er det klogeste ord. Hakuna Matata, klogere end du tror'.

De fleste børn - og voksne - kan teksten udenad på den populære sang fra makkerparret Timon og Pumba. Sangen, der blev kendt fra den originale 'Løvernes Konge'-film, er over 20 år gammel, men stadig et hit.

Se også: Timon og Pumbas far fik filmidé fra sin søn

Til påske kommer den fjerde film i rækken om Simba og hans løvefamilie, 'Løvernes Garde - Brøler igen', og ligesom de forrige er denne film også smækfyldt med sange. Det er den amerikanske sanger og sangskriver Beau Black, der har skrevet og indspillet alle sangene, og han leder efter helt bestemte ting, når han skal skrive teksten til det forhåbentlige næste løve-hit.

- Jeg leder efter ord og sætninger i manuskriptet, der sidder fast i min hjerne flere timer eller dage efter. Dem bruger jeg i sangen, for det er et godt tegn. Hvis de sidder fast hos mig, gør de det nok også hos seerne, forklarer han til Ritzau Fokus.

Se også: Disney bekræfter: Ford klar til ny Indiana Jones-film

Men den 32-årige sanger, der tidligere har skrevet musik til Disney-serier som 'Miles Fra Morgendagen' og 'Pen Zero: Helt på deltid', ved godt, at ikke alle sange stryger til tops på hitlisterne.

- Det er aldrig intentionen at skrive et kæmpe hit. Jeg har bare forsøgt at skrive de sange, jeg synes lyder bedst, siger han ydmygt.

I 'Løvernes Garde', der både udkommer som en 45 minutters lang film og senere en tv-serie med afsnit på 30 minutter, er der flere kendte dyr med: Mufasa, Simba, Nala, Rafiki - og så selvfølgelig det skæve makkerpar Timon og Pumba. Og særligt de to var svære at skrive sange til, siger Beau Black.

- Det var virkelig en udfordring at skrive sangene til Timon og Pumba, fordi de er så elskede og alle kender dem, siger han.

Indtil videre har Beau Black skrevet 21 sange, men der kommer mange flere. Der skal nemlig være mindst en sang i hvert afsnit i serien, der får premiere den 9. april. Og her har sangeren ladet sig inspirere af de gamle sange som 'Hakuna Matata'.

- Jeg vil gerne have, at musikken står for sig selv. Den er selvfølgelig påvirket af det oprindelige musik fra "Løvernes Konge", men jeg har forsøgt at gøre det moderne og så sjovt som muligt, siger han.

Beau Black kan både synge og spille guitar, klaver, trommer og bas. Derfor har han indspillet al musikken på en-mands-hånd og har også lagt stemme til flere af sangene som eksempelvis introsangen 'Here comes the Lion Guard'.

- Det er så skørt og surrealistisk at høre sangene. Jeg var slet ikke forberedt på, hvor sejt det ville være, men det er fantastisk. Når jeg ser scenerne med musikken til, så føles det virkelig stort og episk, siger Beau Black.

Filmen 'Løvernes Garde - Brøler igen' har premiere langfredag den 25. marts klokken 17.15 på Disney Junior, Disney Channel og Disney XD. Tv-serien 'Løvernes Garde' har premiere den 9. april klokken 9 på Disney Junior.

3 kommentarer
Vis kommentarer